Ha az emberek egyenlőnek születnek, mi teszi őket nem egyenlővé?
1. Nem egyenlőnek születünk. Más emberek más képességekkel születhetnek és más körülmények közé.
2. Hasonló képességek sem jelentik azt, hogy két ember egyformán használná ki az élet nyújtotta lehetőségeket.
Emberként egyenlőnek születünk. Úgy is kellene bánni mindenkivel.
Csak az aberrációk, az ostobaság, a hatalom, a befolyás és az érdekek miatt lesznek a különbségek. Ezért visznek el téged azért, amiért egy befolyásos roha.dékot meg sem szólítanak. Te nyugodtan éled az életed, míg más rabszolgaként sínylődik.
De az Emberi Jogok Nyilatkozata szerint mindenki egyenlőnek született és azonos bánásmód is illeti meg.
"1. Nem egyenlőnek születünk. Más emberek más képességekkel születhetnek és más körülmények közé. "
Ott a pont. Akár milyen sz&rul hangzik, az emberek NEM egyenlőek, vannak intelligensek és kevésbé intelligensek. Lehet mondani, hogy sok tanulással mindent el lehet érni, de ettől még lesz, aki x idő alatt tanulja meg az y információmennyiséget, van aki meg 10x alatt. Ilyen az élet, ezen bukott meg a kommunizmus is, ezért van az, hogy van zseni is, meg buta is.
És most csak a jelen korban fontos szellemi képességekre korlátozódtam.
Mondjuk a körülményekkel nem értek egyet, mert attól valóban nem lesz senki különb, hogy puccos villában él és nem a nyócker negyediken. De az tény, hogy előbbinek sokkal jobb esélye van a nélkülözés -és bűnözés-mentes életre.
Szóval szerintem az emberek nem születnek egyenlőnek és jól is van ez így.
G.
Acélszív, egyetértek Veled. Elferdült egy világban élünk.
Én ezt elég nehezen élem meg, mert nem szeretek senkit irányítani, viszont azt is nehezen viselem, ha nekem megmondják, mit tegyek. Ilyen személyiséggel elég nehéz a mai világban élni, mert sem vezetőnek, sem beosztottnak nem vagyok alkalmas, ezért folyamatosan feszült vagyok, és kiegyensúlyozatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!