Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Napok óta hallom a médiában,...

Napok óta hallom a médiában, hogy a melegfelvonuláson a melegeket rasszista támadás érte. Helyes ez így?

Figyelt kérdés
Furcsállom a dolgot, mivel a homoszexualitás nem rassz kérdése, tehát nem lehet ellenük rasszista támadás. A romák ellen, vagy külhoni magyarok elleni támadások esetén sem rasszizmusról beszélünk, hanem etnikai támadásokról. Szerintetek mi a helyes? (Kérem, hogy csak a nyelvi vonatkozáshoz szóljatok hozzá, a Pride nem érdekel)

2013. júl. 10. 10:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#9: Mitől lesz egy szó inkább közismert, mint elkoptatott? Nem mind a kettő gyakran használt? Ráadásul a rasszista a sűrűbben használt, a homofóbot én még nem olvastam/hallottam hírekben. :)

Viszont az igaz, hogy a melegekkel szembeni ellenérzés tényleg kicsit több a homofóbiánál. Szerintem sokan a frusztrációjukat, feszültségüket vezetik le gyűlölet formájában, és ilyenkor általános célpontot, leginkább egy csoportot találnak meg. (Ld. Fradi-Dózsa háború, stb.) Mondjuk az sem rasszizmus, de abban hasonlít, hogy ilyenkor is egy tőlünk valamiben különböző csoport tagjait gyűlöljük.

2013. júl. 11. 09:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem, igazad van, a homoszexuális ember nem egy külön rasszot képvisel, csak a nemi identitása más. Ennélfogva a kifejezés használata is teljességgel helytelen, de a közmédiáktól ne is nagyon várj többet. A lényeg, hogy az emberek felfigyeljenek arra, amit közölni akarnak, az nem számít nekik, ha ezt nyelvtanilag helytelenül használt kifejezésekkel érik el. A legtöbb ember úgysem áll neki ilyeneken gondolkodni.
2013. júl. 11. 13:32
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

Igen.

Így helyes.

Én is mentem volna rasszistatámadni, de nem tudtam szabadságot kivenni a munkahelyemen.

2013. júl. 11. 23:32
 14/15 anonim ***** válasza:
Lehet, az újabb cikkeket olvasva már hallottál róla, de azért használják a rasszista indíték kifejezést, mert a megtámadottak közül páran, talán ketten romák is, a nagy magyarok pedig le b*zi cigányozták őket, miközben függetlenül attól, hogy a sértetteknek van e látleletük arról, hogy az ütés, rúgás, ráncigálás hagyott rajtuk egy héten túl gyógyuló sebet vagy sem, úgy viselkedtek a nagy faj és honvédő urak és hölgyek, ami önmagában is elítélendő.
2013. júl. 26. 14:32
 15/15 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nem a homoszexuálisok elleni gyűlölet a rasszizmus. De a valóságban a rasszisták a melegeket is utálják, ill. akik a melegfelvonulást megdobálják általában rasszsták is és a cigányfelvonulást is mgdobálnák. Ezek általában elég primitiv emberek, akik számára a világról megalapozott véleményt alkotni bonyolult és fárasztó lenne, ezért nem is próbálkoznak meg ezzel, hanem megelégszenek egyszerű, könnyen emészthető, és főleg megnyugtató világmagyarázatokkal, melyek felmentik őket az esteleg nem túl sikeres

életükkel kapcsolatos felelősség alól. Könnyebb azt elhinni, hogy akik sikeresebbek azok azért azok, mert zsidók, vagy melegek, mint azt elhinni, hogy valójában esetleg jobbak, vagy szorgalmasabbak. És a csordameleg is biztonságot ad ebben a bizonytalan "gonosz" világban.

2013. júl. 30. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!