Napok óta hallom a médiában, hogy a melegfelvonuláson a melegeket rasszista támadás érte. Helyes ez így?
#9: Mitől lesz egy szó inkább közismert, mint elkoptatott? Nem mind a kettő gyakran használt? Ráadásul a rasszista a sűrűbben használt, a homofóbot én még nem olvastam/hallottam hírekben. :)
Viszont az igaz, hogy a melegekkel szembeni ellenérzés tényleg kicsit több a homofóbiánál. Szerintem sokan a frusztrációjukat, feszültségüket vezetik le gyűlölet formájában, és ilyenkor általános célpontot, leginkább egy csoportot találnak meg. (Ld. Fradi-Dózsa háború, stb.) Mondjuk az sem rasszizmus, de abban hasonlít, hogy ilyenkor is egy tőlünk valamiben különböző csoport tagjait gyűlöljük.
Igen.
Így helyes.
Én is mentem volna rasszistatámadni, de nem tudtam szabadságot kivenni a munkahelyemen.
Persze, hogy nem a homoszexuálisok elleni gyűlölet a rasszizmus. De a valóságban a rasszisták a melegeket is utálják, ill. akik a melegfelvonulást megdobálják általában rasszsták is és a cigányfelvonulást is mgdobálnák. Ezek általában elég primitiv emberek, akik számára a világról megalapozott véleményt alkotni bonyolult és fárasztó lenne, ezért nem is próbálkoznak meg ezzel, hanem megelégszenek egyszerű, könnyen emészthető, és főleg megnyugtató világmagyarázatokkal, melyek felmentik őket az esteleg nem túl sikeres
életükkel kapcsolatos felelősség alól. Könnyebb azt elhinni, hogy akik sikeresebbek azok azért azok, mert zsidók, vagy melegek, mint azt elhinni, hogy valójában esetleg jobbak, vagy szorgalmasabbak. És a csordameleg is biztonságot ad ebben a bizonytalan "gonosz" világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!