Szakdolgozatnál milyen a jó összegzés - befejezés?
Köszönöm a választ.
A dolgozatom nem nagyon hipotézises.
Szóval régi mitológikuis irodalomról szól, ennek bemutatása, illetve a belőle készült modern filmek elemzése. Azt is boncoltam, hogy filmekkel lehet-e tanítni iskolában.
A végkövetkeztetésem, hogy a filmek között van elfogadható, gáz, meg nagyon gáz. Ennek ellenére tanítani jó lenne vele.
Szóval ilyesmi kellene, csak szebben?
Az összefoglalás rész a levont következtetéseket, a felvetett probléma legkedvezőbb megoldási alternatíváját, illetve az elemző munka eredményét taglalja (hacsak ez nincs külön fejezetben).
Az összefoglalás a legkönnyebb rész. Egyszerűen fogd az egyes fejezeteidet, és foglald össze mindegyiket 1-1 bekezdésben.Ennyi. Az összegzésben már nem lehet új dolog: ez kizárólag ismétlés.
Arra ügyelj, hogy a bevezetés és az összegzés ne ugyanazt tartalmazza, de úgymond kommunikáljanak egymással. Ami megígérsz az elején, azt teljesítsd a szövegedben, és a végén szögezd le. És ezt a "leszögezést" ne úgy csináld, hogy "azt gondolom" meg "szerintem", hanem "ahogy bizonyítottam", "ahogy korábban megállapítottam", "ahogy a fentiekből kiderül". Minden szálat varrj el, ami felmerült, a konklúziód, a filmeket illető hipotézised legyen világos, egyértelmű.
Sok sikert a szakdolihoz! Én is most írom az enyémet... :)
Üdvözlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!