Mik Nietsche tanai?

Figyelt kérdés
2009. okt. 14. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csak néhány szóbana a főbb témái: a kereszténység kritikája; ateizmus; nihilizmus és "Isten halála"; az értékek átértékelése/felülvizsgálata; a tudomány és ismeretelmélet; az "Übermensch" és individualizmus; pszichológiai elemzések; társadalmi, történelmi elemzések, összefüggések; klasszika filológia; az örök visszatérés gondolata
2009. okt. 15. 00:26
 2/7 anonim válasza:
57%

Legalább tanuld meg leírni jól a nevét ennek a kiváló koponyának te tulok!

Keress rá máskor valami keresőben.

2009. okt. 15. 21:12
 3/7 A kérdező kommentje:

pffu, kihagyta, egy z betüt...

arra nem gondolsz, hogy le tudom irni, csak elgépeltem?:O

te tulok

2009. okt. 16. 13:17
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

egy kis idézet vhonnan egy falról:

" Isten meghalt"

(Nitzsche)

"Nizsche meghalt"

(Isten)

2009. okt. 17. 19:06
 5/7 anonim ***** válasza:
58%
Hát ember legyen a talpán aki azt itt most neked pár mondatban összefoglalja...
2009. okt. 19. 18:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszadó leírta a lényeget!

amit én fogok írni az csak egy nagyobb zárójel :

ha a "tanait" akarod olvasni akkor kezd el a magyarul megjelent könyveit, az "Így szólott Zarathustra" egy könnyen olvasható, de ajánlom a "Túl jón és rosszon" Matura kiadását pl mert olcsó, áttekinthető és sok magyarázat van benne. Az "Antikrisztus" még egy zseniális alkotás, többet sajnos még nem olvastam tőle :)

Rengeteg olyat mondott ami beépült a mindennapi szóhasználatba mégsem tudjuk, hogy Nietzche a szerző; sok szép aforizmát írt. Itt van egy gyűjtemény :

[link]

ehhez még annyit, hogy Ancsel Éva az egyedüli a magyarok között (akiről tudok) aki hasonlóakat ír.

( ha tetszenek az aforizmák akkor nézz még utána Pascalnak és Emil Ciorannak ; E. Cioran eléggé a pesszimista vonalat képviseli amit Nietzsche indított el )

Verseket is írt, szimbolizmus egyik nagy alakjává vált, bár verseit olykor nehezen lehet megragadni :

[link]

Általánosan pedig :

[link]

Szerintem, ha véleményt akarsz formálni róla akkor olvasd el egyik művét ! sokan félreértelmezik az egész filozófiáját azzal, hogy a nácik átvettek tőle néhány dolgot .. ez így ilyen formában egy nagy ferdítés!

Én szeretem, tisztelem, becsülöm és zseninek tartom !

2009. okt. 19. 18:55
 7/7 anonim válasza:
Az első válaszadó szerintem is mindent leírt. Én is szeretem Nietzschét, bár sajnos, keveset olvastam tőle.
2022. máj. 20. 16:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!