Ügyvéd szeretnék lenni, mi kell ehhez?
1. Felvételizel egy jogi karra,mindegy hova,az elte-pázmány-miskolc,pécs,szeged,debrecen kb azanos színvonalú,kisebb nagyobb eltérésekkel.
2. 5 évet végigmagolsz,az első a római joggal még lightos,a másodév már egy fokkal nehezbb és harmadévtől indul be a dolog. 5 év végén Záróvizsgák következnek.
3. Készülj fl rá,hoyg az orvosi után mind anyagmennyiségben,minnd cizelláltságában és a vizsgákat tekintve is a legnehezbb egyetem,és habár 2-esekkel talán át lehet csusszani,jó ügyvéd soha nem lesz belőled,a rafkó kevés ehhez.
4. A jogi diploma kézhezvétele után 3 év gyakornokoskodás következik,amit párhuzamosan szakvizsga letételével ajánlott végezni. Szakvizsga azért kell,hogy 1 kiemelt területen legyen papír a kezedben,hogy ahhoz értesz. Inkább sznobság,de fontos lehet egy laikus számára.
És az ügyvédi szakma védelmében,ahogy mondjuk orvosok között is vannak pénzéhes plasztikai sebészek,nőgyógyászok és illeglális génmaniplulációkat végzők,vagy a közgazdűászok között szintúgy kétes ügyletekkel játszó bankárok,természetesen az ügyvédek között is vannak. Ennek ellenére az egyik legszebb,legkreativabb szakmának tartom,humán területen gyakorlatilag a pszichologia mellett az egyedüli életkéeps diploma a jogi. Egy dologért hálsá vagyok az életnek,hogy érettségi után én jól döntöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!