Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ügyvéd szeretnék lenni, mi...

Ügyvéd szeretnék lenni, mi kell ehhez?

Figyelt kérdés
2009. okt. 13. 17:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
ELTE jogi kar, vagy PÁZMÁNY- Pesten van. nézz utánna, keresd ki a honlapjukat.
2009. okt. 13. 17:48
 2/12 anonim ***** válasza:
56%
Egy kis ész sem ártana!
2009. okt. 13. 18:30
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Sokat kell tanulnod magas a ponthatár a jogra(380-420) nem árt egy emelt töri/ magyar éretségi ezeket nézik. Tanuld be előre a római jogot azzal kezdenek a jogi szakon és naggyon durva. összefoglalva sok-sok tanulás kell hozzá.
2009. okt. 13. 18:48
 4/12 A kérdező kommentje:
köszönöm:) Római jog megjegyzem, by: ész is kell hozzá ! ha ezt nem tudnám akkor nem akarnék ügyvéd lenni:] azért köszi
2009. okt. 13. 18:56
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Ész, nyomulás, pofátlanság, vastag bőr a képeden. Mindegy, hogy ügész vagy, vagy polgári pereket vezetsz, ezekből el fog kellenim méghozzá kb. ilyen sorrendben.
2009. okt. 14. 01:32
 6/12 anonim ***** válasza:
87%
Jogi diploma megszerzése után, amit az első válaszolóval ellentétben nem csak az ELTÉ-n és a Pázmányon lehet megszerezni, még évekig ügyvédi irodában kell ügyvéd-bojtárkodni, és csak azután lesz valakiből ügyvéd.
2009. okt. 14. 18:20
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

Győr Széchenyi Egyetemen is van jogi kar! Bár a többiek nem irták, attól még hogy elvégzed nem feltétlenül leszel ügyvéd. Először is erre kell szakosodnod, azután pedig ügyvédbojtár leszel. Ehhez megfelelő ügyvédi irodát kell keresned, ahol fogadnak.

Ne vegye el a kedved semmi, ha tényleg ezt szeretnéd csinálni. Készülj fel, hogy az egyetem nem annyira gyerekjáték, lesz jó pár szivatós rész, egymásra épülő tantárgyak, ha nem csinálod meg az alaouzó részt csúszhatsz akár féléveket is. Ezekre mindig figyelj oda! Sok sikert :)

2009. okt. 20. 08:52
 8/12 A kérdező kommentje:
köszi..nem veszi el a kedvem:D,bár tudom,h milyen sokat kell rá tanulni...
2009. okt. 20. 17:54
 9/12 anonim válasza:
83%

A miskolci jogi karról sok jót hallani, azt is számításba veheted.

Egyik ismerősöm ügyvédbojtár, havi 60.000 ft-ot keres, kezdetben megalkuvás,ha tovább akar lépni.

Ha "csak" joggal akarsz foglalkozni,tudom ajánlani a bp.i Corvinus Államigazgatási Kart is-most már más a neve,amikor én végeztem,még ez volt.

2009. okt. 20. 21:05
 10/12 anonim ***** válasza:
85%

Ez csak 1 vélemény :

Az ügyvéd feladat hogy védje a védencét még ha nincs igaza akkor is.

Komoly szavak de eladják pénzért a lelküket. Csalókat gyilkosokat védenek (persze nem csak azokat pl válóper )

Ha neked ehez a szakmához van gyomrod csináld csak.

Soha nem tudnék belenyugodni hogy ha sikerülne tisztára mosnom 1 gyerekgyilkost, vagy ahhoz a szülőhöz juttatni a gyereket amelyik a rosszabb és ezzel az ügyvéd tisztában hiszen eladja a lelkét pénzért

2009. okt. 25. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!