Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi az egyház véleménye a...

Mi az egyház véleménye a dinoszauruszokról?

Figyelt kérdés
Elismeri hogy léteztek? ha igen, isten miért teremtette meg őket és írtotta ki?
2013. jún. 20. 16:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%

Miért ne ismerne el egy halom csontkupacot ami az orruk előtt van?

Meg kell tudni húzni a határt a vallás és a tudomány között. Ha az egyiket elveted akkor begyepesedve kardoskodsz a másik mellett. Nekem mindkét véglet taszító hatású.

Hívő vagyok, de mint tanult ember tisztában vagyok a tudomány eredményeivel ennek ellenére hiszek Istenben. Pontosabban nem ennek ellenére, hanem pont ezért.

Miért irtotta ki a dinókat? Basszus nem fértek fel a bárkára.. Láttad már milyen böszme nagy dinók voltak anno? :D

2013. jún. 20. 16:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, nem vagyok hívő, de ettől függetlenül olvastam a Bibliát. Javítsatok ki, ha tévedek, de nekem úgy rémlik belőle, hogy Isten minden teremtményét szereti, mindegyik fontos számára.

Ezzel viszont sehogysem tudom összeegyeztetni, hogy a dinoszauruszokat hogy hagyhatta kihalni egy olyan indokkal, hogy nem fértek fel a bárkára... nem is beszélve a többi rengeteg élőlényről, amelyeket már csak a kövületekből ismerünk.

Illetve még egy kérdés. Rengeteg vízi élőlény is kihalt már, sokan közülük együtt éltek a dinoszauruszokkal. Nekik nyilván jót tett az özönvíz, mégis kihaltak ők is. Miért? Ők már nem voltak fontosak Istennek, vagy csak nem tudott rájuk vigyázni? Ez utóbbi esetében miért nem, mi az, amit Ő ne tehetne meg azokért, akik számára kedvesek, és akik a bűn fogalmát sem ismerik, tehát nem is haragudhatott rájuk.

2013. jún. 20. 17:18
 3/13 anonim ***** válasza:

Itt a tökéletes példája az egyik oldal totális elvetésének.

A bárkás részt poénnak szántam bár ezek szerint ez számodra nem jött le... Mindegy is.

Az én Isten-képem elég egyedi amibe bőven belefér a fajok kipusztulása. De nyilván abba is bele lehet kötni, mindenbe bele lehet kötni amiben nem hisz az ember, de a kötekedés mióta érdem? :)

2013. jún. 20. 17:22
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Most az, hogy a hozzászólásodban a bárkáról vezettem le, az mellékes, erről jutott eszembe, de nem ezen van a hangsúly. Hanem hogyha belegondolsz, a fajok kipusztulásával máris hamis az az állítás, hogy Isten tökéleteset teremtett, mint ahogyan az is, hogy Isten minden teremtményét szereti.

És most kötözködésen kívül, ha már feljött a téma, kíváncsi lennék keresztények véleményére ezügyben, mert én nem tudom elképzelni, hogy lehet szó szerinti valóságnak elfogadni egy olyan teremtéstörténetet, amiben ekkora megmagyarázatlan hibák tátonganak, amelyeket bárki észrevehet, ha egy kicsit is elgondolkozik rajta.

2013. jún. 20. 17:27
 5/13 anonim ***** válasza:

Ahogy írtam csak az fogadja el szó szerint a Bibliát aki elveti a tudományokat. Ilyet nem fogsz találni. A Biblia amúgy sem történelemkönyv. A legnagyobb hiba ezt felhozni. Jézus megetetett volna több ezer embert pár kenyérrel? Vagy borrá változtatta volna a vizet?

Minden teremtményét szereti? Akkor miért teremtett ragadozókat? Az emberiséget a szövegek szerint mindennél jobban szereti mégis járványok söpörnek a világban.

A legegyszerűbb vallási válasz a kérdésekre: isten útjai kifürkészhetetlenek. Nos ebben lehet valami. Képzelj el egy világot ahol még vannak dinók. Szerinted az ember lemászott volna a fáról valaha is? :D

2013. jún. 20. 17:40
 6/13 anonim ***** válasza:

Isten szerintem tökéleteset teremtett. Van élet! Az hogy ennek újabb és újabb változatai jelennek meg nem a tökéletlenség példája. Van egy beteg vígjáték Evolúció azt hiszem. A film végén az idegen létformából a legéletképesebb forma kezd el hirtelen fejlődni ami nem a legkésőbb létrejött szuper intelligens bigyó hanem a legpitiánerebb egysejtű. Én így állok hozzá az egészhez.

Ahogy írtam korábban tanult emberke vagyok, egyetemi biológia tudással. Nekem senki nem tudná értelmesen elmagyarázni, hogy véletlenszerűen létrejött az élet, ahhoz kissé bonyolult.

2013. jún. 20. 17:45
 7/13 anonim ***** válasza:

"Ahogy írtam korábban tanult emberke vagyok, egyetemi biológia tudással. Nekem senki nem tudná értelmesen elmagyarázni, hogy véletlenszerűen létrejött az élet, ahhoz kissé bonyolult."

bírom hogy itt mindenki akkora zseni. Ha írok valahova nekem se szokásom kiirkálni indoklásként hogy mit tanulok vagy mi a végzettségem.

2013. jún. 20. 20:23
 8/13 anonim ***** válasza:

Az a te szuverén döntésed , hogy mit hova írsz. Mellesleg én sem teszem szóvá hogy a válaszodnak köze nem volt a kérdéshez és esetlegesen jelenthető lenne. Hopp mégis szóvá tettem...

Szükségesnek éreztem, hogy ezt hozzátegyem a válaszomhoz... Egy büdös szóval sem mondtam, hogy zseni lennék... Megjegyeztem hogy van egyetemi szintű biológia tudásom és tanult emberke vagyok már amennyire. Ha ez téged bármiben frusztrál elnézést kérek. Bár az ember végzettsége vagy tanulmány a hitelt adhat a szavának. Én itt csak megakartam jegyezni, hogy nem egy vakbuzgó kisnyugdíjas vagyok. Úgyse tudom meggyőzni a vitapartneremet, de legalább nem néz totál idiótának, hanem azt mondja lehet...

Az ilyen kérdésekkel az első szembejövő papot érdemes megkérdezni. Ők kellőképpen felkészültek ebben a témában.

2013. jún. 20. 20:31
 9/13 anonim ***** válasza:

Azért irtam mert már elegem van belőle hogy itt mindenki azzal jön hogy 140+ os az IQ-ja. Meg hogy indoklásként azzal jönnek hogy ő kvantum fizikus meg stb.

Ha az utolsó sor nekem szolt, ateista vagyok.

2013. jún. 21. 00:02
 10/13 anonim ***** válasza:

Az utolsó sor a kérdezőnek ment, hogy a hozzászólásomnak legyen köze a kérdéshez. Ateista vagy és ezért nem lehet szóba állni papokkal? :D

Vagy egy ateista nem folytathat kultúrát vitát egy hittudóssal? Nem értem miért írtad le külön, hogy ateista vagy. Én hívőként nem zárkózok el a tudományos magyarázatoktól, megismerem őket aztán kész. Szerintem erre egy ateista is képes lehet. Sőt kifejezetten előnyös, hogy úgy tagad valamit, hogy tisztában van azzal , amit ellen érvel.

2013. jún. 21. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!