Én úgy értettem a latin szövegből, hogy a hunok megtámadták szkítákat? :
De lehet, hogy tévedek! "Scythis victis et ab Hunnis caesis et ad internecionem usque deletis, omnes, qui capti erant, cum, mulieribus et eorum filiis interempti sunt, cum nullus crudelitatis et caedium esset modus; qui autem collecti, effugerant non minus quam hominum ducenta millia, ad bellum apti et aetate florentes, convenerunt."
Ha valóban igaz, akkor miről beszélünk a hun-szkíta rokonságról?
A hunok legyőzték a szkítákat, és öldökölték őket, mindenkit megöltek, akit elfogtak, asszonyaikkal és gyerekeikkel együtt, kegyetlenkedés nélkül (?); akik elmenekültek, nem többen, mint 200 ezren, hádra kész fiatalok, összegyűltek.
A pusztai népek is sokat háborúztak, volt, hogy korábbi szövetségesek estek egymásnak, vagy korábbi ellenségekből lettek szövetségesek, és előbb-utóbb rokonok is.
Szia!
Rengeteg olyan történelmi eseményt ismerünk, amely során magyarok harcoltak magyarok ellen és ez mégsem cáfolja a rokonság meglétét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!