Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Én úgy értettem a latin...

Én úgy értettem a latin szövegből, hogy a hunok megtámadták szkítákat? :

Figyelt kérdés

De lehet, hogy tévedek! "Scythis victis et ab Hunnis caesis et ad internecionem usque deletis, omnes, qui capti erant, cum, mulieribus et eorum filiis interempti sunt, cum nullus crudelitatis et caedium esset modus; qui autem collecti, effugerant non minus quam hominum ducenta millia, ad bellum apti et aetate florentes, convenerunt."

Ha valóban igaz, akkor miről beszélünk a hun-szkíta rokonságról?

2013. máj. 3. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A hunok legyőzték a szkítákat, és öldökölték őket, mindenkit megöltek, akit elfogtak, asszonyaikkal és gyerekeikkel együtt, kegyetlenkedés nélkül (?); akik elmenekültek, nem többen, mint 200 ezren, hádra kész fiatalok, összegyűltek.

A pusztai népek is sokat háborúztak, volt, hogy korábbi szövetségesek estek egymásnak, vagy korábbi ellenségekből lettek szövetségesek, és előbb-utóbb rokonok is.

2013. máj. 4. 18:24
 2/4 Pietrosol ***** válasza:
30%

Szia!

Rengeteg olyan történelmi eseményt ismerünk, amely során magyarok harcoltak magyarok ellen és ez mégsem cáfolja a rokonság meglétét.

2013. máj. 5. 11:30
 3/4 Gábor_79 válasza:
Én abban látom ennek a sarokkövét, hogy nem magyarok írták magukról. Lehetett belháború stb. Azt, hogy a kívülállók mit gondoltak, meg hittek az messze vezethet a valóságtól. Persze a tényeket nem tudom ismerheti-e valaki manapság.
2013. jún. 29. 17:37
 4/4 anonim ***** válasza:
A hunok idejére már eltűnt az a vaskori népesség, amit általában szkítáknak nevezünk, itt valószínűleg szarmatákról van szó. Az ókori görög-római történetírás betegsége, hogy össze mossa a különböző időben, de nagyjából azonos területen létező kultúrákat.
2014. jan. 28. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!