Ugyanazt latom amit te?
Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam hogy amit en pirosnak latok,azt te is pirosnak latod?Eleg erthetetlen.Vegyuk peldaul a fekete-feherben lato embereket(daltonizmus/farkasvaksag nemtom mek).Roluk tuggyuk hogy mast latnak mint mi de van ra akarmilyen bizonyitek hogy a szinesen latok ugyanazt a siznt lattyak?2009. szept. 25. 21:15
1/21 anonim válasza:
Két embernek, akiknek nincs semmi betegsége (színvakság, színtévesztés stb.) ugyanazt kell látnia
2/21 A kérdező kommentje:
bocsi de a kerdesem az volt hogy miert? es hogyan lehet ezt bebizonyitani.
2009. szept. 25. 21:30
3/21 anonim válasza:
En is eleg reg ota hasonlo kerdesen gondolkodok! Azon hogy en peldaul egy embert ilyennek latom az arcat vajon mas ugyan olyannak lassa-e??? Es ezt hogyan tudja bizonyitani???
4/21 anonim válasza:
Mivel a szemünk szerkezete ugyanolyan (ha csak nem beteg), akkor ugyanazt kell látnunk.
5/21 anonim válasza:
Semmiféle bizonyítékunk nincs erre nézvést. Ugyanolyan ingerek futhatnak két nagyon hasonló felépítésű agy esetén, ez könnyen előfordulhat. Ez az a pont, amíg a tudomány tudja ellenőrizni. Az, hogy mindez a tudatodban hogy csapódik le, milyen érzetként az megint egy másik dolog, amit sajnos sem ellenőrizni, sem elmondani nem tudunk, mivel a kommunikáció a másik tapasztalatára épít, így az alapokról lehetetlen beszélni.
6/21 anonim válasza:
Az emberek színlátása általában kismértékben eltér.
Kivétel az, akinek nagyon eltér: a színtévesztők, és azok a nők, akiknek 4-féle működő csap van a szemükben.
7/21 A kérdező kommentje:
kosz a valaszokat.
2009. szept. 26. 08:18
8/21 anonim válasza:
22:54-gyel értek egyet. Az, hogy a szemünk szerkezete ugyanolyan, az még nem garantál semmit, mert az agyunk dolgozza fel az információt.
Egyéni vélemény: Az emberek többségéből a színek bizonyos fajta érzékeseket is kiváltanak, ami általában a legtöbb embernél megegyezik... (kutatások alapján) pl. a piros "veszély"t jelez, stb...
Tehát lehet, hogy amit Te pirosnak látsz azt én mondjuk "máshogy" látom pirosnak, de mégis ugyanazt jelenti számomra, mint számodra... elég bonyolult. :)
Szóval a lényeg, hogy (szerintem) a kérdésnek elég sok vetülete van :)
9/21 anonim válasza:
hu régen láttam egy ilyen tesztet.. volt egy adott szín és neked spektrumkeverőn meg kellett szerkesztened ugyanazt a színt és megmondta hogy hány %osra sikerült.. na hogy ezt nem csinálja meg minden ember 100%osra az fix (szerinem senki se), úgyhogy kijelenthetjük hogy nem látunk minden színt ugyanúgy :)
10/21 anonim válasza:
Hát akiknek nincs semmilyen betegségük,azok szerintem is ugyanúgy látják a színeket,csak az nem biztos,hogy ugyanolyan árnyalatban -e. Lehet hogy a piros színt te tűzpirosnak látod,míg én egy kicsit halványabbnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!