Miket rakjak bele feltétlenül, ha Izraelről tartok előadást?
> Azt, hogy amikor 1948 május 14-én Tel Avivban kikiáltották Izrael állam függetlenségét, akkor nem deklarálták annak határait. Ennek pedig meglett az eredménye, létrejött egy "határok nélküli ország", hogy frappáns legyek.
Ha már itt tartunk, ezt a disznóságot a kivonuló britek csinálták. Arra számítottak, hogy az arabok majd helyettük döntik meg Izraelt. Eleddig pofáraestek.
Ugyanez volt a módszerük Indiában is, ahol felszították a hinduk és a mohamedánok ellentétét, és máig is háborúzik India és Pakisztán.
...
Az eredeti kérdéshez:
1. Kibucot.
2. Csinos katonalányokat.
3. Csinos fiatal szakállas rabbinövendékeket.
4. A Negev sivatag milyen volt 1900-ban a zsidók betelepedése előtt és milyen most? Ha a palesztinok győznek, akkor ugyanolyan lesz, mint 213 éve. Ha nem rosszabb.
"Ha már itt tartunk, ezt a disznóságot a kivonuló britek csinálták."
Mit, azt, hogy ők kiáltották ki Izraelt úgy, hogy nem rendelkeztek a határairól? Én másképp tudom, mert volt egy bizonyos ENSZ határozat...
A britek meg valóban magukra hagyták a gyarmataikat annak minden problémáival, de ugyanúgy a franciák is (elég csak Szíriára gondolni). Se kedvük, se pénzük nem volt hozzá, hogy ők ott a most látható amerikai mintára rendszereket építsenek. Amik egyébként, mint a példa is mutatja abszolút kudarc.
1947-ben az ENSZ sokkal szűkebb volt, mint ma, tehát a vétójoggal rendelkező Nagy-Britannia olyan ENSZ-határozatot vert keresztül, amilyet csak akart.
...
Ismerek olyan fiatal tudományos kutatót, akinek annyira elege lett a mai Magyarországból, hogy inkább elment Izraelbe, ahol naponta potyognak a fejére a rakéták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!