Sürgős! A Kőszívű ember fiai-ból kellene egy kedvenc rész rövid leírás. Lehetséges lenne?
Persze! Elolvasod a könyvet, kiválasztasz egy kedvenc részt és készítesz róla egy rövid leírást.
Vagy ha már arra lusta voltál, hogy elolvasd, legyen annyi eszed, hogy kiválasztod a legrövidebb fejezetet és csak azt olvasod el, aztán beblöffölöd.
Bár én is az előző válaszoló véleményén vagyok, de mégis szeretnék segíteni, mert nem akarom, hogy ezért rossz jegyet kapjál.
Elküldöm neked azt a fogalmazást, amit én írtam a testvérek találkozásáról, talán segít neked.
Itt találod a linket:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__muveszete..
Én is elég sokat szoktam morogni a lustaság és egyebek miatt, de azért két dolgot megjegyeznék:
1. A kérdező - sokakkal ellentétben - legalább udvarias formában írta ki a kérdését.
2. A kérdezők többségével ellentétben még meg is köszönte a választ.
A magyar nyelv nem teljesen egységes; a köznyelv és a tájnyelvek mellett léteznek az ún. szociolektusok (csoportnyelvek, szaknyelvek, korosztályi és rétegnyelvek), amik a társadalmi tagolódásból alakulnak ki. A "köcce" a "köszönöm" egyik változata (a "kösz", "köszi", "köszike", "köszcsi", "köszcsike" mellett).
Az egyik volt osztálytársam ezt írta (megjegyzem nem olvasta a regényt):
"Baradlay Richárd több szálon fut!"
Ezen még ma is betegre tudom nevetni magamat! X)
Dynamo, a magyarázatot szívesen írtam.
Viszont a már említetteken kívül a tahóságot sem pártolom, amiről a kommented utolsó részében tettél bizonyságot. Ez a bunkó stílus még sokkal erősebb beszólások esetén sem jogos, mint amiket te kaptál. Nézz körül egy kicsit az oldalon, aztán gondolkodj...
Kérdező!
Utolsó kommented jellemez téged.
Kár, mert a kérdés feltevéséből arra következtettem, hogy te egy értelmes, udvarias ember vagy, aki megérdemli a segítséget még akkor is, ha lustaságból írta ki a kérdést.
Sajnálom, hogy tévedtem.
Ha már így is, úgy is megtiszteltél bennünket, felhívom figyelmedet, hogy az "ily módon" nem hosszú í-vel és pontos j-vel írandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!