14 éves vagyok és már biztosan eldöntöttem, hogy jogvédő leszek! Eddig nagyon jó átlagom van, és angolt! milyen tantárgyakból kell majd brillíroznom a felvételiken? És, hogy milyen gimnázium és egyetem szükséges ehhez?
Jogra menj, töriből kell emeltszintűzni.
De kinek a jogait akarod védeni?
Mivel nehéz úgy védeni a jogot, hogy az ember nem ért hozzá (már tudniillik a joghoz), ezért legcélszerűbb jogász végzettséget szerezni. Ahhoz kimagasló történelem- és magyarérettségi kell, mivel a ponthatár szerte az országban nagyon magas ezekre a képzésekre, emellett pedig az sem árt, ha az ember keményen rágyúr a nyelvekre is (főleg angolra, és esetleg németre vagy franciára). A gimnázium mellékes, de célszerű, ha minél jobb nevűt választasz.
Viszont jogászokkal ma Dunát lehet rekeszteni, és jogvédőből is sokkal, de sokkal több van már a kelleténél, szóval szerintem neked is célszerűbb lenne, ha azért más irányba is megpróbálnál orientálódni. A csak egy lábon állás manapság nem kifizetődő. Üdv! Zsoel (26)
Én 14 évesen végleg eldöntöttem hogy rendőr leszek. 22 éves vagyok és vegyész. Miről is beszélünk? :)
Szerintem ne legyél biztos benne hogy az leszel ami 14 évesen akarsz lenni :)
Szerintem meg bátran tervezgess csak. Szép hivatás "jogvédőnek" lenni, bárkinek a jogait is véded, csak az a lényeg, hogy soha ne mások rovására.
Én a helyedbe a magyarra is rágyúrnék: a kommunikáció, az érvelés, a meggyőzés, az adekvát, pontos kifejezésmód is nagyon fontos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!