Az szerintetek 'ciki' ha 14 évesen elkezdtem a Bibliát olvasni, miért?
Ezt azért mondod, mert te nyilván semmit nem értettél meg belőle.
A Biblia szerepe nem csak az, hogy lefektesse egy vallás alapjait, rengeteg olyan példa, kijelentés van benne, ami magára az ember működésére vonatkozik, tehát egyúttal pszichológiai mű és életvezetési tanácsadó is.
Ott van pl. az az eset az apával és két fiúval, akik közül az egyik vonakodott engedelmeskedni az apjának, de végül elvégezte a munkát, a másik lelkesen megígérte, hogy elvégzi, de nem csinált semmit. Az apa a másodikat jutalmazta meg. Vajon miért?
Vagy Jézusnak az a kijelentése, hogy "ne álljatok ellen a gonosznak".
Persze, a mesékben is vannak egyszerűbb tanulságok, a jó mindig győz (ami mellesleg nem is igaz), de semmiképp sem olyan mennyiségben, mint a Bibliában. A gyűrűk urát meg végképp ne keverjük ide, annál unalmasabb és semmitmondóbb maratoni hülyeséget még nem láttam.
"Ezt azért mondod, mert te nyilván semmit nem értettél meg belőle."
Nyugodj bele, hogy sokkal jobban megértettem, mint te.
Nézd: a kérdező a tudományos oldalra tette a kérdését. Nem a vallásos oldalra.
Ide pedig általában nem bigott vallásos emberek járnak, hanem olyanok, akik gondolkodni is tudnak.
Ők pedig tudják, hogy a Biblia a mesekönyvek csoportjába való (bár egy gyerek kezébe azért nem nagyon adnám) - és úgy is kell kezelni.
Felnőttnek sem szégyen mesét olvasni, mert nagyon tanulságos tud lenni az is, és felnőtt fejjel ki is tudja elemezni, hogy miért.
A Bibliát pedig a normális értelmezés helyett etalonnak szeretnéd kikiáltani - de közben elfelejted, hogy te is szemezgetsz belőle, és nem olvasod el azokat a részeit, amelyek nem tetszenek neked.
Így pedig nem illik könyvet olvasni - és főleg értékelni, ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!