Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » "Ment-e A könyvek által a...

"Ment-e A könyvek által a világ elébb? "

Figyelt kérdés
Vörösmarty: Gondolatok a könyvtárban, 1844. Mit gondoltok erről?
2009. szept. 8. 14:38
 1/6 anonim ***** válasza:
37%
Köszönjük ezt a komoly és mély kérdést!
2009. szept. 8. 23:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Olyasmire gondoltam, hogy mindenféle nagy tudásunk ellenére, mégsem jobb a világunk, vagyis, hogy azt a sok okosságot amit a könyvek őriznek miért nem jóra használjuk, miért nem békét és jólétet teremtünk belőle? Talán ez csak a vezetőink hibája, vagy ilyen maga az ember?
2009. szept. 9. 17:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Azért az nem igaz, hogy nem ment előrébb a világ... És szerintem a könyvek által nagyon is. PL. sok regényben megírtak erkölcsi kérdéseket, - A Skarlát Betű pl. a túl szigorú, sőt kegyetlen szexuális erkölcsről ugyerről szól az : Egy Nyáron Át Táncolt, vagy Az Öreg Hölgy Látogatás, vagy az Egy erkölcsös Éjszaka, szóval egy-egy ilyen téma addig-addig boncolgatódik az irodlomban, amíg lassan megváltozik a korszellem.Viszont most úgy-e itt a határok nélküli tinidzserszex, nem tudom, hogy ez most több vagy kevesebb probléma. Mégis azt hiszem, jobb ez a szabadabb világ. De más témában is lehet godnolkodni, megszünt a rabszolgaság, nem ölik az indiánokat, nem jönnek a törökök, nincs kínvallatás, és ha vannak is viták a vallások között, nincs inkvizíció. stb.
2009. szept. 10. 21:49
 4/6 anonim ***** válasza:

"megszünt a rabszolgaság, nem ölik az indiánokat, nem jönnek a törökök, nincs kínvallatás, és ha vannak is viták a vallások között, nincs inkvizíció. stb." -

honnan vetted ezt a hülyeséget???

rabszolgaság hejett éhbérért dolgoztatnak

indiánok helyett ölnek másokat

törökök helyett jönnek a multicégek, kínaiak, menekültek

kinvallatás még mindig van csak próbálják titkolni (guantanamo, irak...)

keleten pl :indonézia, izrael-gázai övezet... vallásháborúk még mindig vannak

Amúgy az eredeti kérdésre válaszolva: hallottam egy olyan történelem fejlődéselvről amivel nagyon egyet értek nevezetessen h afejlődés egy spirálvonalként képzelhető el: mindig ugyanoda érünk vissza csak egy szintel feljebb kerülve!!

2009. szept. 20. 15:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Mennyire vehetem komolyan annak a véleményét, aki röviden hülyeségnek nevezi az előtte válaszoló írását?

Amúgy az a spirálos fejlődés Hégel filozófiájának lényege. Lehet, hogy mások továbbfejlesztették, ezt nem tudom.

Azért mégis, igenis, megy előbbre a világ. Vannak viszont emberek, akik soha jót nem akarnak godnolni, vagy észrevenni, mindig azt keresik, ami sötét, lefelé húzó, bele a mocsárba. Ez ellentmond az imént említett hégeli filozófiáának, mert Hégel filozófiájában a spirál igenis fölfelé visz.

2009. szept. 20. 20:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen ment, de azt most visszabutítja az internet. Amúgy az a spirálos fejlődés a földi élet alapja, csupán pontosítani kell, ez a spirál excentrikus, rendszeresen átmegy a saját nulla pontján :) Ezért ülhetünk itt a Pannon tenger fenekén a monitor előtt.
2010. febr. 18. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!