"Ment-e A könyvek által a világ elébb? "
"megszünt a rabszolgaság, nem ölik az indiánokat, nem jönnek a törökök, nincs kínvallatás, és ha vannak is viták a vallások között, nincs inkvizíció. stb." -
honnan vetted ezt a hülyeséget???
rabszolgaság hejett éhbérért dolgoztatnak
indiánok helyett ölnek másokat
törökök helyett jönnek a multicégek, kínaiak, menekültek
kinvallatás még mindig van csak próbálják titkolni (guantanamo, irak...)
keleten pl :indonézia, izrael-gázai övezet... vallásháborúk még mindig vannak
Amúgy az eredeti kérdésre válaszolva: hallottam egy olyan történelem fejlődéselvről amivel nagyon egyet értek nevezetessen h afejlődés egy spirálvonalként képzelhető el: mindig ugyanoda érünk vissza csak egy szintel feljebb kerülve!!
Mennyire vehetem komolyan annak a véleményét, aki röviden hülyeségnek nevezi az előtte válaszoló írását?
Amúgy az a spirálos fejlődés Hégel filozófiájának lényege. Lehet, hogy mások továbbfejlesztették, ezt nem tudom.
Azért mégis, igenis, megy előbbre a világ. Vannak viszont emberek, akik soha jót nem akarnak godnolni, vagy észrevenni, mindig azt keresik, ami sötét, lefelé húzó, bele a mocsárba. Ez ellentmond az imént említett hégeli filozófiáának, mert Hégel filozófiájában a spirál igenis fölfelé visz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!