A középkor kitalált?

Figyelt kérdés
[link]

2013. febr. 15. 18:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
20%

pedró most is jó nagy idétlenségeket írsz, gondolkozól te ? "vajon mi érdekük lenne egy ekkora felfedezést letagadni? "

Kb az, hogy mivel tőrténészek a saját kutatási területüket járatják le, amivel az egész történelem kutatás értelmét megkérdőjeleznék. Ha elismernék, hogy 300 év megkreált - amit sosem fognak - akkor nem lenne mit kutatni, tudnillik kiderült hogy meg sem tőrtént ! Az emberek, azt fogják mondani, hogy á hisz meg sem tőrtént, akkor minek adjanak pénzt kutatásra akármelyik másik tőrténésznek, ha esetleg az sem tőrtént meg, ugye ezt sem tudni ezek után. Végül mindenki nevetni fog a tőrténészeken, mert végül semmit sem fognak elhinni az egészből, még azt sem ami esetleg úgy is volt :-D.

Egyébként valóban a nyugati tőrténetírásban is 300 évnyi elcsúszás van !

Pl MIRAMAMMONA SZULTÁN REJTÉLYE-nél olvashatjátok Te is kedves kérdező, hogy a nyugati időszámítást összehasonlítva ugyanúgy nem stimmel 300év:-D [link]

Megaztán a legszebb az egészben az, hogy a Római kor után a hagyományos tőrténelem szerint elfelejtették a római csatornarendszereket és simán kipottyantottak az ablakon meg az utcára :-D. Aachen városa, miért épült olyan technikával amit még csak 300 évvel később fedeznek fel ???

Ha bővebben akarsz tudni róla : http://www.youtube.com/watch?v=Um-EISmqze0 [link] Ezeket olvassátok el vagy nézzétek meg a videot. Tanulságos !

2013. febr. 17. 01:04
 12/21 2xSü ***** válasza:
94%

#11: Gondolj a fizikára. Anno a fizika azt gondolta, hogy tulajdonképpen befejezett tudományág, van még pár érdekes kérdés, ami még megválaszolásra vár, de tulajdonképpen kb. teljesen megismertük a világunkat. Aztán jött Einstein, akinek az elméletéből az jött ki, hogy az egész klasszikus fizika érvényessége csak „szük” keretek között érvényes.

Az volt a reakció, hogy letagadták Einsteint, mert féltették a munkájukat, hogy akkor eddig olyan dolgokat kutattak, amelyek nem igazak? Hát nem. Nemhogy megingott a fizikában, a fizikusokban való hit, hanem minden fizikus rávetette magát az új témára. Tulajdonképpen mindenki örült is valahol, hiszen sokkal több kutatható terület lépett be a tudományba. Mindenki nekiállt az addigi ismeretek relativisztikus ágának megalkotásához. Kevesebb pénzt kaptak a kutatók? Nem. Pont, hogy többet, hiszen volt mit csinálniuk.

Ha Illig állításai valóban elfogadásra kerülnének, hirtelen egy csomó ismeretlen terület lenne, hogy „akkor hogy is volt az ott az X országgal, Y eseménnyel?”. A történelem hirtelen a figyelem középpontjába kerülne, mint ahogy Illig révét tulajdonképpen került is. Az összes alternatív történész könyveket adott ki, előadásokat szervezett, stb… Pont, hogy az emberek ezért kezdtek pénzt kiadni. Addig kb. a kutyát sem érdekelte volna egy IX. századbeli történelmi korról kiadott könyv.

Az általad felvetett kérdések akár lehetnek érdekesek is. Bár lehet több ismerettel ezek megszűnnek kérdésnek lenni. De ha mégis tudományos – és nem laikus – szempontból érdekes kérdés, arra nem kizárólag a fiktív 300 év az egyetlen lehetséges válasz. Tehát önmagában nem feltétlenül érv a kitalált középkor elmélete mellett. Ha más területen egyértelműen kiderül, hogy a kitalált középkor elmélete nem tartható – márpedig ugye ez történt –, akkor sajnos ez nem válasz az általad felvetett problémákra sem.

2013. febr. 17. 12:29
 13/21 Shai-Hulud ***** válasza:
91%

"pedró most is jó nagy idétlenségeket írsz, gondolkozól te ? "

Én igen, ahogy nézem, ez inkább NEKED megy nehezen...

Hozzászólásodból látszik, hogy fogalmad sincs, hogy hogyan is működik a tudomány.

Azt feltételezed, hogy a tudósok saját presztizsük védelmében inkább letagadják a valóságot, nehogy csorba essék a tekintélyükön. Ez (tisztelettel meg kell jegyeznem) MARHASÁG!

A tudománynak van egy hivatalosan elfogadott álláspontja, amelyet mindenki ismer, a tudósok, a köznép, stb, ezt oktatják az iskolákban, és erről hisszük, hogy igaz. Ez a tudományos nézet több bizonyítékkal alátámasztva, vagy valamilyen logikai levezetés eredményeképpen alakult ki, tehát NEM hasraütéssel döntik el, hogy mi is a tudomány álláspontja.

Ha valakinek eszébe jut megkérdőjelezni ezt az álláspontot, akkor elsősorban a feltételezéseknél KONKRÉTABB bizonyítékokra, vagy logikai következtetésekre van szüksége, mert enélkül a tudomány szóba sem áll vele. De ha RENDELKEZIK ilyen bizonyítékokkal, akkor szinte garantált, hogy lesz olyan tudós, aki fantáziát lát abban, hogy újragondolja a már ismert, és elfogadott téziseket, tételeket. Hiszen ha arra jut, hogy tévedett, akkor nem történt semmi, volt egy gondolatkísérlet, amely lám indirekt módon alátámasztotta az eredeti, elfogadott nézeteket. Ha pedig valami újat sikerül felfedeznie, bizonyítania, akkor GARANTÁLT számára a világhír, a tudományos elismerés, a DICSŐSÉG.

EGYETLEN TUDÓS SINCS, AKI NEM A DICSŐSÉGET, HANEM A BIZONYÍTÉKOK TAGADÁSÁT VÁLASZTANÁ.

Akik ellenzik az új nézeteket, azok MEGGYŐZŐDÉSBŐL teszik, nem azért, mert gonoszul meg akarják téveszteni az embereket.

"a saját kutatási területüket járatják le, amivel az egész történelem kutatás értelmét megkérdőjeleznék"

Attól, hogy valami új, eddig nem tudott dolgot fedeznek fel miért járatnák le az egész történelem kutatást??? Ez ugye csak valami barokkos túlzás akart lenni?

"Ha elismernék, hogy 300 év megkreált - amit sosem fognak - akkor nem lenne mit kutatni, tudnillik kiderült hogy meg sem tőrtént !"

Igen, EZ SZENZÁCIÓS felfedezés lenne!!! Már miért ne ismernék el, sőt!

Nem lenne mit kutatni? Valóban, ebből a 300 évből állna az egész történelem? És akkor ezután állástalan történészek lepnék el az utcákat? Na ne....

"minek adjanak pénzt kutatásra akármelyik másik tőrténésznek, ha esetleg az sem tőrtént meg"

Igen, ESETLEG előfordulhat ilyen is. De kicsi a valószínűsége. Ha még pár ilyen előfordul, a végén kiderül, hogy a nagypapám volt Mátyás király, a dédapám Árpád mellett lovagolt, és nagyapám nagyapja volt az első cro-magnoni ember...

De azért nem tartok attól, hogy az emberek nem hiszik el, hogy piramisok épültek Egyiptomban, hogy létezett a Római Birodalom, hogy a tatárok itt jártak Magyarországon, hogy 150 évig tartott a török hódoltság, hogy Robespierre is a nyaktiló alatt végezte, hogy Watt feltalálta a gőzgépet, hogy volt két világháború, és hogy mellettünk tombolt a délszláv válság... Ezek (és még nagyon sok más is) mind olyan dolgok, amelyet ELHISZNEK az emberek, bár csak nagyon kevesen láttak római pénzérmét, piramist, török kopját, visszacsapó íjat, és kevesen ismerik a gőzgép működését.

Mellesleg vannak leletek a Karolingok korából. (Gyakorlatilag az összes viking lelet abból a korból származik, csak nem Németországból.)

Ezekről viszont C14-es vizsgálatokkal kimutatták, hogy mikor is készültek.

[link]

Ha 300 évvel korábban készültek volna, akkor a Római Birodalom hadakozott volna velük, és ennek is GARANTÁLTAN maradtak volna írásos emlékei. De ilyenek nincsenek.

Természetesen nagyon érdekes, és csábító dolog egy ilyen felvetés (juj, 300 évvel becsaptak minket!), és meg tudom érteni, hogy sokaknak tetszik ez a dolog. De azért ne éljék bele magukat túlzottan a dologba, nem véletlen, hogy a tudósok nem vetődtek rá teljes testtel a problémára, sőt, néhány alapvető ponton cáfolják az egész elméletet...

[link]

"a Római kor után a hagyományos tőrténelem szerint elfelejtették a római csatornarendszereket és simán kipottyantottak az ablakon meg az utcára :-D."

Igen. A kora középkori vallási fanatizmus buzgón kiirtott mindent, ami nem volt keresztény... Sikeresen visszavetették a fejlődést nem 300, hanem több mint ezer évvel.

"Aachen városa, miért épült olyan technikával amit még csak 300 évvel később fedeznek fel ?"

Aachen városa NEM épült olyan technikával (azaz inkább technológiával), amit később fedeztek fel. Semmi csoda nem történt. (Ez egy újabb "nagy titok" elmélet lehet, ha jobban kidolgozod, de még tényleg dolgoznod kell rajta...)

A várost a rómaiak alapították Aquis Villa néven, és természetes, hogy magán viseli a római technológia emlékeit. Ez a technológia pedig már létezett, akkor is, ha utána majdnem 1000 évre elfelejtették. Ez NEM CSODA, hanem inkább szégyen az emberiségre nézve.

Pedro

2013. febr. 17. 15:19
 14/21 anonim ***** válasza:
21%

"Gondolj a fizikára."

Ez teljesen más tészta !! A fizikában könnyen mérésekkel igazolható valami és a technika fejlődésével pedig megakadályozhatatlan az hogy fény derüljön az igazságra. A történelemben ez fordítva van 4 Már elmúlt a középkor és sehogyan sem tudjuk meg hogy melyik részei voltak kitaláltak és melyek megtőrténtek.

"Ha Illig állításai valóban elfogadásra kerülnének, hirtelen egy csomó ismeretlen terület lenne, hogy „akkor hogy is volt az ott az X országgal, Y eseménnyel?”. A történelem hirtelen a figyelem középpontjába kerülne,"

Egyszerű, mert el kell venni a 300 évet, tehát hiányozna egy csomó kitalált korszak, azaz kevesebb lenne a tőrténelem, most valójában 1716 van ! Hogy is volt ? Sehogy az a része. :P Kitalálták az urak fennt :-D.

Szerintem olvassátok végig a linket amit küldtem, te is pedró, mert óltári ostobaságokat hánytál ide :-D

"Aachen városa NEM épült olyan technikával (azaz inkább technológiával), amit később fedeztek fel. Semmi csoda nem történt. (Ez egy újabb "nagy titok" elmélet lehet, ha jobban kidolgozod, de még tényleg dolgoznod kell rajta...) "

Nem dolgozok olyan elméleten amely hamis, mindíg ragaszkodsz a beteges fantazmagóriáidhoz. Már meg lett fejtve Aachen később épült 300 évvel, az akkori technikával.

"Ez NEM CSODA, hanem inkább szégyen az emberiségre nézve.

"

Nem az emberiségre, hanem rád nézve szégyen az, hogy ilyen elvakultan szűklátokörű vagy. Aachen építészete későbbi stílusban készült a mai történelem könyvek szerint. A keresztények nem kiírtották a nyomát, nem elfelejtették, hanem betoldották azt a 300 év keresztény üldözését.

# 13/13 álomvilágban élsz. Játszmázó troll vagy én végeztem veled. Nem pazarlom ilyen gyerekekre az időmet.

2013. febr. 17. 17:40
 15/21 Shai-Hulud ***** válasza:
79%

"Szerintem olvassátok végig a linket amit küldtem, te is pedró, mert óltári ostobaságokat hánytál ide :-D "

Esetleg ha valami konkrétumot is írnál ide, mert azon kívül, hogy köpködsz, még SEMMI bizonyítékkal nem szolgáltál például arra, hogy a C-14 vajon miért is nem mutatja ki a 300 év eltolódást. De az ilyen apróságok úgy látom nem zavarnak téged.

"Nem dolgozok olyan elméleten amely hamis, mindíg ragaszkodsz a beteges fantazmagóriáidhoz"

ÉN??? Nem inkább te? Most akkor ki is támogat már tudomisén hány hozzászóláson keresztül olyan elméletet, ami BIZONYÍTOTTAN téves???

"A keresztények nem kiírtották a nyomát, nem elfelejtették, hanem betoldották azt a 300 év keresztény

üldözését. "

Én másmilyennek látom a túlbuzgó keresztényeket:

"A keresztény papok határozottan felléptek a pogány emlékek ellen: a köveket összetörték, a feliratos edényeket beolvasztották, az írásokat elégették."

[link]

"A keresztény vallásüldözés az inkvizícióval érte el tetőpontját. Amerika meghódítása után sok esetben az ott élő (általában animista vagy politeista) benszülötteket is üldözték az európai civilizáció képviselői, bár ennek nem minden esetben vallási okai voltak. Ez általában kiegészült az áttérítés szándékával, és ennek erőszakos formáival, így a vallási tárgyú emlékek pusztítása is kísérte, noha ennek ellenkezőjére és a békés missziókra is sok példa volt."

[link]

"A kiépült társadalmi kapcsolatok és a gazdasági infrastruktúra jelentős károsodást szenvedett, amikor a helyi uralkodók helyi szabályait vezették be.

A visszaesés gyakran gyors volt és megrázó. Az utazás és az áruszállítás már csekély távolság esetén is veszélyessé vált. Ez egyúttal az exportra készített áruk előállításának és kereskedelmének összeomlását is okozta. A 7-8. században az arabok elfoglalták Levantét, Észak-Afrikát, az Ibériai-félszigetet, Szicíliát és a Földközi-tenger szigeteit. Ezzel megszűnt az európai tengeri kereskedelem nagy része. A közigazgatási, oktatási és katonai infrastruktúra tönkrement, általánossá vált a műveletlenség a vezetők körében."

[link]

És mindezeken felül arról, ami *állítólag* be lett toldva:

[link]

Ez arról a művészetről szól, ami *állítólag* nem is létezett.

Olvastam Illig könyvét (képzeld, megvettem!), és tudom, hogy ő mindezeket hamisítványoknak, más korban készült, és hamisított hivatkozásokkal beillesztett műveknek tartja... De miből gondolod, hogy Illignek van igaza? VÉLETLENÜL nem lehet, hogy esetleg ő téved, és mégis a hivatalos tudománynak van igaza?

Íme egy tudományos előadás az *állítólag* nem létezett korról - ahhoz képest hogy nem létezett, elég sok mindent tudunk róla.

[link]

És ezt is érdemes elolvasni:

"Csak egy megjegyzést tennék a saját szakterületemről, melyre Illig csupán 3 oldalt szánt, és az is hemzseg a tévedéstől, félreértéstől, és hazugságtól…."

[link]

"# 13/13 álomvilágban élsz."

ÉN??? Hát te írsz olyan rögeszmefuttatásokat, amiket TÖBBEN cáfolnak...

"Játszmázó troll vagy én végeztem veled. Nem pazarlom ilyen gyerekekre az időmet."

Ha az első randim sikerül, az apád lehetnék. (Sajnos.)

OK, tudom, vénemberekre sem pazarlod az idődet.

Troll lennék? Pedig igyekeztem megfelelő hivatkozásokkal alátámasztani amit írok, éppen azért, hogy lásd, nem a levegőbe beszélek, és utána néztem a dolognak (veled ellentétben).

De tudom, még így sem (sőt így méginkább nem) pazarlod rám az idődet...

Rendben. Ne tedd.

Pedro

2013. febr. 17. 18:51
 16/21 anonim ***** válasza:
18%
Troll vagy, mert köpködsz ahelyett, hogy utánaolvasnál ! Még a laikus szintet sem ütöd meg. Ott vannaka neten, vagy nézd meg a linket olvasd esetleg el, angolul sem kell tudni amit küldtem, benne van, hogy miért nem jó a szénizotópos vizsgálat és megtudod, hogy Aachent is 300 évvel későbbi építészeti technikával építették, hogy ez hogyan lehet nem kell megfejteni, mert benne van a linkben.
2013. febr. 18. 22:14
 17/21 TappancsMancs ***** válasza:
58%
Egy kedves régész hölgyike nyilatkozta egyszer ásatásokat végzett... sajna nem tudom hol, csak a sztori maradt meg bennem... szóval ásatásokat csinált és talált valamit ami az Illig féle dologhoz képest apróság volt. De a régésznőnek, a régészetben és történettudományban óriási újítás. Na gondolta is ezzel megcsinálta a karrierjét. Örült is nagyon. Aztán koppant. Az ásatását bezáratták, az engedélyét megvonták az ásatásra, és soha ! többet nem kapott ásatási engedélyt.
2013. febr. 20. 02:07
 18/21 anonim ***** válasza:

egy kedves hölgyike... névvel, pontos adatokkal nem lehet? mindig csak "hallottam róla, nevét nem tudom..." és ezek alapján győzködöd az embereket?

Pedro, hagyjad, itt minden semleges nézelődőt meggyőztél, ezeknek meg hiába magyarázol...

2013. márc. 18. 20:40
 19/21 TappancsMancs ***** válasza:

"egy kedves hölgyike... névvel, pontos adatokkal nem lehet? mindig csak "hallottam róla, nevét nem tudom..." és ezek alapján győzködöd az embereket? "

Tv-ben volt egy régészeti filmben, a nevét nem tudom se a film címét és kb to*ok rá ez kevés e itt valakinek. :D

2013. márc. 19. 12:58
 20/21 TappancsMancs ***** válasza:
Amúgy meg pl láttam szintén ismeretterjesztő csatornán régészt nyilatkozni abban a témában, hogy ismerhették e az amerikai földrészt sokkal korábban és a válasza az volt kb "Nem mert úgy tudjuk hogy..." :D Csak a jelenlegi álláspontra hivatkozott érvek nélkül. :)
2013. márc. 19. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!