Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mennyit ér egy Okj-s bizonyítv...

Mennyit ér egy Okj-s bizonyítvány?

Figyelt kérdés
2009. szept. 4. 18:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg elszomorító a helyzet. Nekem is van diplomám, de gondolkozok egy okj-n, vannak köztük egész jók, és nem olyan elméletorientáltak mint amit a felsőoktatás kínál. És még annyit, hogy én személy szerint egyáltalán nem tartom fontosnak, hogy az illetőnek okj-s bizonyítványa vagy diploomája van, az a fontos, hogy milyen ember. És amúgyis a papír nem minden, hisz van akin akárhány diploma se segít, ha olyan amilyen...
2009. szept. 4. 21:13
 12/17 anonim válasza:
100%

Én pl. iskolarendszerű OKJ-ra járok, két éves, napi 7 órában vagyunk bent a suliban és 3 hónapos a szakmai gyakorlat. Vannak ugyan úgy vizsgaidőszakaink, ZHink, olyan, mint a fősuli kb, még krediteket is kapunk, csak 2 év után kapom a szakmát, és nem 5 év után, és nem kell diplomamunkát csinálnom. Ugyanúgy szakdolgozatok is vannak, és elég kemény a suli. Nem hiszem, hogy ezzel csak elvesztegettem 2 évet az életemből!

Nővérem egyébként masszőrnek tanult OKJ-n, és tegnap pl. 2,5 óra alatt 7000 Ft-ot keresett. Szerintem sokat érhet egy OKJ-s bizonyítvány, ha jól választasz!

2009. szept. 4. 22:27
 13/17 rolcsy válasza:
100%

Diploma után az OKJ csak akkor ér valamit is, hogyha nem ugyanazt a szakirányt követed vele, és tényleg elhatározásod hogy az okj felé akarsz menni dolgozni, vagy esetleg továbbtanulni (mellesleg továbbtanulásnál 30 / 40 pluszpontot jelent ugyanazon a szakon továbbhaladva)

Pl egy informatikusnak még érdemes elvégezni egy CNC-vel foglalkozó okj-t.

2009. szept. 11. 08:57
 14/17 anonim válasza:
100%
Én is OKLJre járok , iskola rendszerben, többek között mert felkészit az egyetemre, és addig se itthon ülök vagy dolgozok mig ujrafelvételizek. Én is napi 7-9 órában tanulom a szakmám, heti 2 nap gyakorlattal, majd késöbb nyári gyakorlatok. Ugyanúgy van minden féle vizsga. 2 éves, kreditrendszerben vagyok. Ha sikeresen végzek akkor a szerződésben álló egyetemre könynedén bejutok, beszámitják a kreditjeimet és akár ezzel le is tudhatom az első félévet az egyetemről.
2009. szept. 11. 14:51
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Meg van az OKJ-s bizonyítványod nem tudsz elhelyezkedni de legalább megvan
2009. szept. 11. 16:46
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezt szerintem nem lehet így kategorikusan kijelenteni, hogy semmit nem ér az OKJ-s papír. Mondták már itt egy páran, hogy attól függ, milyen szakma. Hiányszakmákban valószínűleg el lehet vele helyezkedni. Lehet, hogy a különféle ügyintézőkből már ott is sokat képeznek, és azzal nehezebb, ezt nem tudom. De pl. vegyésztechnikust sok helyen keresnek (legalábbis a netes hirdetések alapján).

Másrészt a diplomásokat divat köpködni mostanában, ami egyébként majdnemhogy érthető. Kiktől látja az ember a legnagyobb sumákságokat manapság...? De egyszerűen az egy másfajta munka. Lehet, h. nem olyan látványos, de azt is csinálni kell valakinek.

2009. szept. 11. 19:14
 17/17 anonim válasza:
szerintem OKJ nem hülyeség, és egy ilyen képzés mindenképpen hasznos lehet.
2010. szept. 22. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!