Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Bölcsészek, ti, hogy tudtatok...

Bölcsészek, ti, hogy tudtatok elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Gondolok itt magyar, töri, komm, könyvtár, műv. szerv. stb. szakokra? Milyen munkakörben és megvagytok vele elégedve?
2009. aug. 31. 14:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Ez engem is érdekelne. Januárban végzek magyar szakon, de álíltóéag ez annyit ér, mintha nem is lenne semmim:(((
2009. aug. 31. 14:17
 2/14 anonim ***** válasza:
36%

Erre van egy tök jó vicc...sajnos a most végzett volt évfolyamtársaknál eléggé be is vált.

Szóval:

Mit mond a munkanélküli bölcsész a dolgozó bölcsésznek???

Két Big Mac-et és egy sült krumplit kérek...

És sajna mostanában ez nem is vicc :(

2009. aug. 31. 14:17
 3/14 anonim ***** válasza:
41%
el persze, miután szereztem egy "élhetőbb" diplomát.
2009. aug. 31. 14:21
 4/14 anonim ***** válasza:
50%
Sehogy. NEm lehet ilyen diplomával elhelyezkedni. És sok mással sem ::(
2009. aug. 31. 14:28
 5/14 anonim ***** válasza:
44%

Azért ez marha jó. Költségtérítéses vagyok, eddig 700 ezer forintba volt az egyetem, amire nem fogok soha semmire se menni. Szuper :(((

Első voltam

2009. aug. 31. 14:30
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek néhányat. Egy magyar szakos a tévében dolgozik; egy francia szakos egy multinál nemzetközi kapcsolattartó, fordító, tolmács; egy magyarszakos tanít. Ismerek szociológia szakosokat is: az egyik piackutató, a másik menedzser egy banknál, a harmadik menedzser egy autógyárban. Ismerek még több más bölcsészt, de ők gyesen vannak, ők így oldották meg a problémát :)
2009. aug. 31. 14:33
 7/14 anonim ***** válasza:
54%
Na most nem értem aki itt sír az milyen jogon? Elvégeztetek egy sulit, sokan állami támogatással. Ti választottátok. Lehetett sejteni, hogy olyan diploma aminek nincs szakmabeli megfelelője (lásd gépészmérnök -> gépész, programozó -> programozó, vegyész -> vegyész) nem fog sokat érni a munkaerőpiacon. Aki költségtérítésen végezte el az meg nettó hülye. Mármint ha nem azért tette, mert már van egzisztenciája, és szeretne egy diplomát is, és nem szorul rá a papírra.
2009. aug. 31. 16:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a költségtérítéses. Sajnos anyám lenézi azokat akiknek nincs diplomájuk. Mondtam neki, hogy helyette inkább megtanulok valamilyen szakmát, amiből aztán megélhetek. De ő csak mondta a magáét, hogy majd ők finanszírozzák az egyetemet, mert hogy milyen lenne már, ha az ő gyereke "bunkó diploma nélküli" lenne. Aztán mikor már elvégeztem az egyetem felét, akkor már nemakartam meghátrálni, lesz egy diplomám és örülhet neki... Azóta elvégeztem egy okj-s tanfolyamot: kereskedő-boltvezető és ruházati eladó. De ezzel se jutottam azt hiszem semmire, nem vesznek fel sehova, mert nincs munkatapasztalatom. Nem tudom mihez kezdjek. Mit végezzek még el, hogy legalább egy nettó 100 ezres fizetésem legyen:S
2009. aug. 31. 16:44
 9/14 A kérdező kommentje:

Nos, én magam, a kérdés írója is kommunikáció szakos bölcsész vagyok, szóval nekem sem túl rózsás a helyzetem. Államin tanultam amúgy, de nem tudok vele elhelyezkedni sehol. Bár ha azt nézzük, majd minden munka felfogható kommunikációs tevékenységként, szóval végül is attól függ honnan nézzük a dolgokat:))

Viszont hozzá kell tegyem, hogy nemtartom haszontalannak azokat az éveket amiket bent töltöttem a felsőoktatásban. Sok olyan dolgot tanultunk amit végül is bárhol lehet hasznosítani p.: szociálpszichológia, humánkommunikáció, írásgyakorlat, kutatásmódszertan, jog, markating stb. amik szélesítették a látókörömet és végül is bármilyen munkahelyen jól jöhet. Persze lehetett volna szerintem még olyaan dolgokat megtanítani mint hogyan írjunk pályázatot, irodai berendezések kezelése stb. de egy alapnak jó, főleg ha valaki inkább humán érdeklődésű.

2009. aug. 31. 16:55
 10/14 anonim ***** válasza:
55%

Jah a diplomabzi szülő az gáz :(

Hát most sarkadra kell állni, hogy te márpedig nem mész bölcsésznek. Mert azzal nem lehet elhelyezkedni. És ha nem akar életed végéig eltartani, akkor jobb ha meghátrál :)

2009. aug. 31. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!