Igaz ez? És melyik nép volt ez?
"Egy Kínai császár már egy 10-15 milliós magyar nyelvhez hasonló népcsoportot irtott ki csak azért, hogy ne csatlakozhassanak a magyarokhoz"
"magyar nyelvhez hasonló népcsoportot"-ezt hogyan értelmezni magyar?
Csak beleolvastam, de nem hinném, hogy bármi is igaz lenne belőle, ahol a magyarokat őskeresztényeknek állítják.
Kérdező, nehogy már bedőlj ekkora marhaságoknak...
Ez a 2009-es cikk az egyik legnagyobb fake, amit valaha is láttam.
Már rögtön így kezdődik:
"Források: Hun nyelvre lefordított Biblia" --> Ilyen nem is létezik...
Aztán csak néhány állítás, amikre semmiféle bizonyíték nincs:
"Nimród volt első magyar királyunk kinek fiai, Hunor és Magyar volt" --> Ez tudomásom szerint csak egy régi magyar mondában szerepel így, semmiféle hiteles forrás nem igazolja.
"magyar nyelvünk a legfejlettebb és legősibb nyelv az egész világon, s legközelebb áll az ősnyelvhez melyet mindenki beszélt először, s ha lehet így mondani az első ember aki beszélni kezdett magyarul szólalt meg." --> Erről sincs hiteles forrás; az utána következő okoskodás meg egy kalap túrót sem ér...
" körülbelül 5000 évvel Krisztus előtt mi már itt éltünk a Kárpát-medencében, mint földműves állattenyésztő nép" --> Aha...
Aztán: egy óriási ellentmondás néhány soron belül:
"az Ótestamentum mind ragozott nyelvet beszélők által íródott (...)
A MAGYAR NYELV AZ EGYETLEN RAGOZÓ NYELV!"
Ez csak néhány kiragadott példa; de szinte minden mondatot meg lehet kérdőjelezni.
Ja, és a Zeitgeist című filmre is hivatkozik forrásként; aminek több alaptalan állítását már évekkel ezelőtt megcáfolták.
Úgyhogy erről ennyit. :)
Nagyon szeretnék egy hun nyelvre lefordított Bibliát olvasni, mert fogalmunk sincs a hun nyelvről.
Még jobban szeretném Attila koporsóját látni. Veszek egy jobb fémkeresőt.
@ poiu:
:)))
@ mustafa33:
A nyelvtudomány jelenlegi eredményei alapján még mindig a finnugor nyelvrokonság a legvalószínűbb, ezért ez az elfogadott; szemben az alaptalan rokonítási kísérletekkel.
Ismerem a "valószínű" szó jelentését, elég tudatos nyelvhasználó vagyok. ;)
És azt is tudom, hogy a nyelv- és a történelemtudomány nem olyan egzakt tudományok, mint pl. a matematika, tehát az állításaik sokszor nem bizonyíthatók 100%-ig. Ezért vagyunk kénytelenek elfogadni a "legvalószínűbb" lehetőséget, azaz azt, amire a legtöbb bizonyíték van, vagy ami a legindokolhatóbb.
Nem mellesleg számomra sem volt igazán meggyőző a finnugor nyelvrokonság, amikor tanultam, de a többi lehetőség még annyira sem. Ez van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!