Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a bűn? Nem a bűn - cselekmé...

Mi a bűn? Nem a bűn - cselekményre vagyok kíváncsi, hanem önmagában a "bűn"-re. Mi az, megfoghatatlan, mégis van?

Figyelt kérdés
2012. nov. 13. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Amit a lelkiismereted annak ítél
2012. nov. 13. 14:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy amit a társadalom annak ítél. Vagy amit a társadalom nem tart elfogadottnak.
2012. nov. 13. 14:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Amit a társadalom bűnnek ítél, az a bűncselekmény
2012. nov. 13. 14:41
 4/8 anonim ***** válasza:

A bűn az, ami "elválaszt" az Egységtől. A bűn az egységet bomlasztó megnyilvánulás. Röviden és tömören: A bűn az önzés.

megj.: Ez teológiai, de inkább filozófiai és metafizikai alapon történő definíció. Természetesen a bűnhöz adhatunk szubjektív meghatározást is, de egy szubjektív ítélet csak akkor lehet igaz, ha objektív, azaz teljesen józan és elfogulatlan.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. nov. 13. 16:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Hm. Úgy látom, másnak sem megy.
2012. nov. 18. 20:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Vagy az is lehet, hogy nem érted, nem értesz egyet a válaszolókkal, vagy éppen nem ilyen megfogalmazást, leírást vártál. :)

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. nov. 19. 15:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Mit nem értek szerinted? Világosan kérdeztem, nem a "cselekményre" vagyok kíváncsi. Szerinted a válaszok miről szóltak?
2012. nov. 19. 22:09
 8/8 anonim ***** válasza:

"Mit nem értek szerinted? Világosan kérdeztem, nem a "cselekményre" vagyok kíváncsi. Szerinted a válaszok miről szóltak?"

Erről beszéltem, mint eshetőségről. Ha például elolvastad azt a választ, amit írtam(#4), és megfelelően értelmezted, akkor felismerhetted volna, hogy nem a bűncselekményről beszélek, hanem egy megfoghatatlan valamiről - hogy hű maradjak a kérdésedhez - aminek vonzata az, hogy valaki önzően viselkedik. Erre írtam, hogy a bűn az, ami "elválaszt" az Egységtől...nem a bűncselekmény "választ el", hanem maga a bűn. Az önzően viselkedés a cselekmény, az önzés pedig a fogalom, aminek az okozata a cselekedet. A bűnösség, ebből a definícióból kiindulva, mondható egy olyan állapotnak, ami a Természet szellemi törtvénye ellen való.

Még egyszer leírva tehát. A bűn egy olyan megfoghatatlan dolog, ami egy olyan állapotot idéz elő, amely során azokat a cselekményeket hajtja végre az ember, ami a Természet, az Összhang, az Egység, a Közösség ellen mennek, vagyis bomlasszák mindezeket.

Ismét megjegyezném, hogy ez filozófiai/metafizikai megközelítése a bűn jelentésének. S ehhez csatolva a bűn igazából egy tévedés eredménye. Mondatni a Természet, az Élet egyetemes Igazságának nemtudásából fakad.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. nov. 20. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!