Valaki tud segíteni az öreg halász és a tenger című házi olvasmányban?
Az első igen a másodikra nem a válasz. A 3-adikra Mobi Dick
A kérdést nekünk kell kitalálni v. megadod?
Íme az első kérdés:Miért megható számodra az öreg halász története?
Második:Mi a véleményed erről a bölcsességről, melyet az elbeszélő kifejez, az öreg halász pedig ki is mond:,,..
Az ember nem arra született, hogy legyőzzék.Az embert el lehet elpusztítani, de nem lehet legyőzni"?
Harmadik:Mit tanulhatunk meg az öreg halásztól?
Az elsőre neked kell válaszolni. (ha elolvastad a kisregényt)
A másik kettő: az ember erős akarattal, kitartással mindent le tud győzni.
Én olvastam a könyvet.
Az első kérdésre legfeljebb a saját gondolataimat írhatnám le, hogy számomra miért megható.. De ha leírnám, akkor a te az én gondolataimmal ékeskednél, és azt nem szeretném. Ha olvastad a könyvet akkor kell hogy legyen neked is saját gondolatod a témáról. Ha van azt írd le.
A második kérdés szintén az ember saját véleménye. Nekem megvan a véleményem Hemingway gondolkodásáról. A kifejezésnek is megvan a maga értelme, de hogy miképpen gondoljuk az szintén egyéni. Ha olvastad a könyvet akkor képzeld el magad elé a történetet. Mi jut eszedbe amikor a halász küszködik??? Na ezt írd le második válasznak
A harmadik válasz hogy mit tanulhatunk a halásztól, ez is egyéni gondolat. Ki hogy értelmezi, hogy gondolja át, milyen érzelmet váltott ki belőle. Benned mit váltott ki? Mit gondolsz a könyvről. Mi a tanulság neked?? Na ezt írd le a harmadik kérdéshez..
Olvastad a könyvet, ugye??? Akkor nem nehéz a válasz sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!