Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért szeretnek többen is...

Miért szeretnek többen is olyan történeteket olvasni, ahol a történet lényege kifejezetten az, hogy aggódjunk a szereplőkért?

Figyelt kérdés

Az Interneten külön neve is van ennek a műfajnak- ha jól tudom- 'Angst' a neve. Az ilyen történetek lényege, hogy a főszereplő 'bajba kerül'- gyakran fizikailag bántalmazzák, de előfordul, hogy pszichikailag, a drámán van a hangsúly-, majd általában vagy megmentik, vagy megmenti saját magát. Nem értem, hogy miért lett ez népszerű- talán beleélik magukat az olvasók? És az miért jó...?

Azt hiszem, ide vehetjük a kórházos sorozatokat is, ott is mindig valakiért aggódnak, külön feszültséget kreálnak maguknak; ebben van valami élvezet? Esetleg felszabadít valamilyen hormont (mármint ahogy ezeket 'átélik')...?

2012. szept. 14. 20:16
 1/3 R.Gábor válasza:
Kérdéseben lényegében meg is válaszolod.. szerintem is az izgalom az izgulás olyan anyagokat szabadít fel a szervezetedben ami függőséget okoz. Adrenalin?
2012. szept. 14. 20:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Én sose hallottam erről a stílusról. De szerintem minden izgalmas könyvben ugyanez a lényeg. vagy miben különbözik ez az angst? hiszen a főszereplő mindenhol akadályok elé kerül, bántják, stb. és hát igen, azért, mert átéljük, megszeretjük, nem akarjuk, hogy baja legyen, esetleg a szerepébe helyezkedünk.
2012. szept. 15. 15:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Lehet azért izgulni, hogy jó vége lesz, hogy vajon hogyan oldódik meg a megoldhatatlannak látszó dolog. Tévésorozatokban is van ilyen. Olyan, mint a tragédia, de nem a főhős halálával oldódnak fel az érzések.
2012. szept. 15. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!