Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Régi vizvezetékel valami gyanús!?

Régi vizvezetékel valami gyanús!?

Figyelt kérdés
tehát falun élek és a vizvezeték hálózatot 95százalékban még régi valamijen fém ötvözet csövek alkotják amik talán 40-50-60évessek is lehetnek(én 20vagyok)igy nemcsoda hogy a minap csötörés lett a házunk elött,kijöttek a szakemberek,leástak a hibás csövezetékig,majd eltávolitotak egy 6m hosszu fém csödarabot,majd pótólták valami müanyag csövel.de ez nem is lényeg,hanem a régi csövet ithagyták nálunk,engem viszont hatot a kiváncsiság h mien lehet a belseje egy 50éves vizvezetéknek,merta külsö része az nevetségessen evan rohadva:S és igy vágtam a végétül számitva egy 10cm es darabkát velöle le ahol már nemvol sáros belüröl,és furcsa fehéres porszerüség van lerakodva benne,ami iszonyuan apró szemcsés anyag viszont elsöre azt a benyomást kelti hogy már év 10edek óta rakodik benne le,az ujammal kitudtam piszkálni,söpreni 1 kicsit és fura ilata is van,milehet az a fehér poros lerakódás a csövezetékben???(a csö már kivolt száradva teljessen mikor megvizsgáltam ezért tünt poros álagunak a lerakódás)

2012. aug. 21. 17:27
 1/5 Silber ***** válasza:
100%
Finom kicsapódott, lerakódott vízkő.
2012. aug. 21. 17:33
 2/5 A kérdező kommentje:
akkor jó én már valami veszéjesre gondoltam:(valami egéségre is káros vegyületre...
2012. aug. 21. 17:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

De mit csinálna veszélyes anyag a csőben?

Egyszerű vízkő, ahogy az első is írta, semmi más.

2012. aug. 21. 18:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az kemény, hogy a veszély szót húsz évesen j-vel írod...
2012. aug. 21. 18:18
 5/5 anonim ***** válasza:

A tanulási vágy dicséretes, de emellett a nyelvtankönyvet és más, általános- és középiskolai tankönyveket is próbálj olvasgatni. Rengeteg hasznos információ van bennük, ráadásul szakszerűen és összefogva.

Kérdésedre válaszolva tényleg vízkő, amely főleg mészkőből, igen kis mennyiségben más ásványi anyagokból áll. Ha volt benne veszélyes anyag, azt már megittad oldott állapotban (eszerint nem sok, ha kérdéseket teszel fel).

2012. aug. 22. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!