Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a véleményed a Da Vinci...

Mi a véleményed a Da Vinci kódról? Gondolod, hogy igaz lehet?

Figyelt kérdés
2009. júl. 21. 21:31
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
52%
dehogy igaz! maga az író mondta, hogy csak kitalálta!!! ez szerintem elég egyértelmű válasz
2009. júl. 25. 06:47
 12/22 anonim válasza:
95%
Valószínűleg van igazságalapja, de szreintem sem igaz szóról szóra.
2009. júl. 25. 15:48
 13/22 anonim ***** válasza:
most van a nation geographic csatornán egy műsor erről.
2009. júl. 25. 16:19
 14/22 anonim válasza:
68%
gugli gyorsabban válaszolt erre mint ez az oldal ;) csak kitaláció.
2009. júl. 27. 16:36
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Kitalált történet, aminek itt-ott van igazságalapja. De alapjáratban egy modern, felnőtteknek való mese.

Nekem tetszik, nem érdekel, hogy igaz lehet-e vagy sem, egyáltalán nem az a lényeg.

2009. júl. 30. 23:44
 16/22 anonim válasza:

Tetszik amikor a föszereplö hatalmas tisztelettel leborul le a sir elött.Ezt csak az érezheti akit mélyen érint a dolog .Ha arra gondolok hogy igazán ott állhatnék az igazi sir elött eldobnám az agyam az érzéstöl.Szóval jó hinni.Ezért biztos vagyok benne hogy az egyház tenyleg igy reagálna mert kepzeljétek el ha nem lenne nekik munkajuk nem lenne nekik hova lenni ha az emberek azt hinnék hogy évszázadokon át csak hazudoztak nekik az atyák.Elgondolkodtató,hogy mi lenne,ha ez körül valaki tényleg port kavarna.

De aki már rabja a hitnek és jól érzi magát benne annak mondhatnak bármit nem érdekli semmi és ragaszkodik a hitéhez mert JO HINNI!!!!!!!!!!!!!!!!

2009. aug. 12. 10:32
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A Da Vinci kód egy regény.

Féligazságokra alapul.

Felhoz egy rakat tényt, amik igazak és levon belőlük írtó primitív következtetéseket.

Mondok egy példát. Dan Borown szerint a Merovingok azért lettek katolikusok (egyedüliként a többi ariánus germán nép között), mert Jézus leszármazottai voltak. Pedig ennél jóval egyszerűbb a válasz. A bizánci császár akkor ariánus volt. A germánok többsége neki hízelgett és őt próbálta megnyerni azzal, hogy az ő hitét vette fel. A frankok pedig egy erős szövetségest kerestek az ellenségeik (burgundok, vandálok, gótok) ellen, akik mint ariánusok voltak és így adta magát a pápa, aki meg hivatalából adódóan katolikus és akkoriban őt tekintették a nyugati birodalom fejének.

Aztán nézzük meg még azt is, hogy Dan Brown önkényesen egészíti ki a Júdás evangéliumát, plusz szó szerint magyarázza, ami orbitális hiba.

Még az a szerencse, hogy nem tapintott rá a "mű" mondanivalójának lényegére. De amit kihozott belőle, az olyan nagy baromság, hogy röhögnöm kell rajta.

Aztán még ott van az is, hogy úgy állítja be, hogy az Egyház tudatosan elpusztította és a feledésbe küldte az apokrif evangéliumokat. Ez nem igaz. Ezeket ugyanúgy lehet olvasni. Meg vannak a vatikáni könyvtárban (ha máshol nem is), amely mindenki számára nyitott (max. a rossz állapota miatt tagadhatják meg, hogy akárki kézbe vegye, aki bejön az utcáról). Csupán annyi az egész, hogy nem fogadják el őket Isten által sugalmazott iratoknak. Csak a középkor mániája volt, hogy el kell őket pusztítani. Az V.-VI. századig ez eszükbe sem jutott.

Folytassam még?

2009. szept. 7. 18:16
 18/22 anonim ***** válasza:
44%

Amúgy hozzátenném (ahhoz amit az előző hozzászólásban írtam), hogy regénynek jó, ha nem is kiváló. Csak kellő kritikával kell olvasni.

Én jókat röhögtem rajta. :)

2009. szept. 7. 18:19
 19/22 anonim válasza:
100%
A könyv szerintem baromi jó!!! Dan Brown a kedvenc íróim sorában foglal helyet. ;) A film nem tetszett... Az igazság részében meg látok logikát, el tudom képzelni, hogy tényleg így voltak a dolgok.
2010. jan. 14. 21:49
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Van benne logika, de attól még írtó nagy baromság.
2010. jan. 15. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!