Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogyan legyek jo emberismero?

Hogyan legyek jo emberismero?

Figyelt kérdés
Szeretnek egy picit utanajarni, megtanulni az emberismerest...

2012. aug. 10. 20:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez nem gyenge kérdés, ráadásul kor kérdése is, mert ugye minél több a tapasztalatod, és az idő múltával persze több lesz, annál jobb emberismerő leszel. Én mindenesetre ott kezdtem, hogy megpróbáltam magam elemezni, a reakcióimat, cselekedeteimet, ebből is sokat tanulsz. Az önismeret fontos, mert sajnos sokszor magunkat is becsapjuk, áltatjuk. Azután jó esetben erről leszokik az ember. Szerencsés, ha sok ember közt vagy, pl olyan a munkád, hogy sokakkal kerülsz kapcsolatba, és nagyon figyelsz rájuk, a gesztusaikra, a mimikájukra, tehát a testbeszédre is. A mai korban sajnos teljesen mindennapi dolog, hogy az emberek vetítenek, megjátsszák magukat, többnek, fontosabbnak, okosabbnak akarnak látszani, mint amik. Ez igazán akkor veszélyes, ha maguk is elhiszik a szerepüket, mert akkor könnyen átejtenek, tehát ez nem egyszerű téma. A net-en sok jó könyvajánló van ebben a témában, ha tényleg érdekel, olvass, csak hasznodra válhat, ahogy nekem is. A mai napig tanuló vagyok már hosszú évek óta és élvezem. Üdv neked
2012. aug. 10. 21:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Ezt érdekesnek találhatod :)

[link]

2012. aug. 10. 21:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha rám hallgatsz,a megérzéseidre hagyatkozol és ha valaki arca gonoszságot sugároz,akkor az valójában gonosz is.Ha a szeme sunyiságot,akkor az sunyi,ha kedvességet,akkor az kedves.Én hiszem hogy az első benyomás a legfontosabb és az igazi megérzés a másik,addig ismeretlen emberről.
2012. aug. 10. 22:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Vannak igen jó színészek az élet színpadán. Ha egy kicsit felbosszantod őket, hirtelen előmutatják az igazi arcukat. Ha adsz, vagy kérsz valamit, könnyen meglátod, hogyan viszonyulnak, önzetlenek, vagy kapzsik. Ha helyzeteket tudsz kialakítani, akkor megismerheted valamennyire őket.

Csak az arcról vannak érdekes dolgok. Pl. hogy a füle valakinek mekkora, és hol helyezkedik el. Ezeket olvastam, de nem szabad teljesen biztosra venni, hogy így is van. Ha a füle olyan alacsonyan van valakinek, hogy valósággal "belelóg a szájába" akkor az kalandvágyó, színes egyéniség. A nagy fül nafy fantáziát, kezdeményezőkészséget, ötleteket jelez. A kicsi fül a pontos munkátvégzőké, a magasan kezdődő fül azokat jellemzi, akik biztonságot, kényelmes, megszokott körülményeket kedvelnek.

Ha a szemek távol vannak egymástól, tehát az orr és a szem távolsága viszonylag nagy, akkor a szexuális hajlam jellemző. Ha a szemek közel állnak egymáshoz, tehát egészen az orr tövében kezdődnek, akkor az illető szexuális tekintetben zárkózott, szigorú, ámde megbízható.

2012. aug. 10. 23:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Előszőr ismerd meg magadat, fiam.
2012. aug. 12. 01:35
 6/8 andris121314 válasza:

Itt van néhány tipp a hazugságok leleplezéséhez:

A hazugság testbeszéde:

· A fizikai kifejezések mérsékeltek, kevés a kar és kézmozgás. A kéz, kar és láb mozdulatai a test mellett zajlanak, a hazug kevesebb helyet foglal el.

· Aki hazudik neked, kerüli a szemkontaktust.

· Az arcot, nyakat, vagy szájat érintő kezek. Az orr, vagy a fül mögötti terület megérintése és vakarása.

· A hazug kényelmetlenül érzi magát a kérdezőjével szemben, ezért talán elfordítja a fejét, testét.

· A hazug önkéntelenül is tárgyakat helyezhet magatok közé. (pl. könyveket, a kávéját, stb.)

· Aki hazudik, a saját szavaidat fogja használni, hogy megválaszoljon egy kérdést. Ha megkérdezed, „Te etted meg az utolsó sütit?” azt fogja válaszolni, „Nem én ettem meg az utolsó sütit”.

2012. aug. 16. 11:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Így van, először magadat kell megismerned.

Ehhez egy jó gyakorlat ha pl. elképzeled a veled történt dolgokat úgy, mintha a saját életed filmjét néznéd.Kívülről szemlélve önmagad. A film nézése közben a magadat alakító figura helyébe beleképzelheted Rambo-t vagy Al Bundy-t is, vagy valamelyik kedvenc színészedet. Lényeg az hogy próbálgassad minél több figurával. Jókat fogsz nevetni és megismered önmagad.

2012. dec. 9. 20:33
 8/8 viktorvarga ***** válasza:
0%
a megérzés jó.csak néha későn hallgatunk rá,ha hirtelen szitu van nemmindig tudjuk alkalmazni.a legjobb ha abbol indulunk ki h mindenki átakar b..i.a nők számitóak,és k..k,a cigók átvágnak,az autószerelő is leakar huzni,meg a számitógép szerelő is,a dokik is akor fognak veled foglalkozni ha adsz neki pénzt.ha ezekkel megvagy megismerted az embereket.
2013. febr. 20. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!