Fizetős sok van, vidéki és budapesti egyetemeken is.
2012. jún. 4. 11:22
12/17 anonim válasza:
Kedves 11. válaszoló!
Bár a hangnem kritikán aluli,
azért reagálnék a válaszra.
Persze nem közvetlenül, de nyilván a túlképzés miatt is húzták meg így az állami finanszírozott helyeket. Most ez az 50-50 vagy 100 hely, ez nem hiszem, hogy olyan kardinális jelentőségű a téma szempontjából.
De ha 100 államilag finanszírozott hely van, akkor gyakorlatilag matematikailag lehetetlen lesz középszintű érettségivel államilag finanszírozott helyre bekerülni a korábbi gyakorlattal ellentétben.
2012. jún. 5. 00:34
13/17 anonim válasza:
kedves előző (törölték az előző kommentemet) !
68 plusz pontom van,ez az érettségikkel együtt 462 pontot hozott nekem a konyhára...pedig csak középszintű érettségik...
2012. júl. 4. 23:14
14/17 anonim válasza:
Töri emelt biztos hogy kell. Nekünk a magyar tanár azt mondta hogy a magyar emelt nagyon nehéz és már kb. műveltségre mennek nem irodalmi tudásra. Én töriből emelteztem,és tényleg nagyon nehéz volt pedig éjjel-nappal tanultam. Én Debrecenbe szeretnék menni jogra. Remélem sikerül. :)
2012. júl. 5. 14:03
15/17 anonim válasza:
a törvény szerint ebben az évben még nem kötelező az emelt. Tehát töri:99- magyar:98%,28 pont nyelvvizsgáért,40 tanulmányi versenyért. Ez 394 pont tisztán,meg 68 plusz pont:462. Jobban jártam,mint az emeltezők nagy része...
2012. júl. 5. 20:11
16/17 anonim válasza:
oktatási minisztérium honlapján az volt,(2-3 hónapja),hogy a következő tantárgyak közül legalább egyből emeltet kell tenni: valamilyen idegen nyelv(olasz,angol,német,francia,orosz-ezekre emlékszem)vagy emelt magyar,vagy emelt történelem..szóval a nyelvvel is megpróbálkozhatsz..én még nem tartok ott,de szerintem nekem az lesz a végén a nyerő. most még csak töri-magyar faktos vagyok. de ki tudja mi lesz még,ja amúgy ELTE-re szeretnék majd menni,nem tudom kedves kérdező,hogy te merre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!