Mit csináljak ebben a helyzetben? , felvettek egy egyetemre, szte- jogi karra, de igazából nem szeretnék oda menni? Meg amúgy is fizetős ahová felvettek, és nem tudom mit csináljak.
Ha nem akarsz jogi pályára menni, akkor egyértelmű, hogy nem iratkozol be. Ha nem érdekel a jog, akkor ne vágd haza magad 5 évvel, hogyha úgyis más pálya az, amit te szívesen csinálnál.
Ebben az egy tanévben végezz el valami OKJ-s képzést, olyat, ami érdekel vagy eldöntheted, hogy akarsz e újrafelvételizni, mert megtetszett egy szak és, hogy kell e újra érettségizned - ezeket mind január végéig kell eldöntened, majd elmész egy gimibe és lebeszéled a dolgokat, hogy ott érettségizhetnél e, kitöltöd a megfelelő papírokat, kifizeted a díját, feladod a kitöltött jelentkezési papírt és készülsz az érettségire.
Persze lehet a kettőt egyben is megoldani, mármint az OKJ-t és a májusi érettségit. Persze, ha a kinézett szakhoz elegendő a pontod, akkor nem kell az újra érettségi sem.
Most már remélem, hogy valami ötletet adtam. :]
2. voltam.
Mert mi is a probléma az OKJ-vel?
Jobb semmit sem csinálni egy évig? Nem abból akar profitot csinálni, hanem egyetemre akar menni és diplomát akar szerezni..
Mellesleg, ha nem megy el egy 1 éves okj képzésre, ami ráadásul ingyenes, nem lesz diákja, plusz fizetheti az apehnak az egészségbiztosítási összeget havonta...
Tanulni sosem árt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!