Le tudnátok nekem kérlek írni, hogy manapság mely tankönyvekből tanulnak történelmet a gimnáziumok 1- 4 osztályai? Vagyis 9-12?
Amennyire én tudom, Száray Miklós "Történelem I-II-III-IV."-e számít "klasszikusnak".
Ennek a szerzőnek van egy képességfejlesztő munkafüzete is, meg egy próbaérettségi könyve, ezekhez nem volt szerencsém, de biztos jók. Száray elég nagy szaktekintélynek számít hazánkban. ( [link] )
Feladatgyűjteménynek pedig Kaposi József, Szabó Márta: "Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez 9-10., 11. és 12. évfolyam"-át szokták használni. Van szóbeli és írásbeli változata is, amennyire én tudom.
Nem gimnáziumba jártam, hanem szakközépbe, de talán ezek a legelterjedtebbek. Lehet van ezeknél jobb, rosszabb, de szerintem középszintű érettségihez ez így összességében bőven elég (és lehet, hogy az emeltszinthez is). Megjegyzendő az is, hogy a fentebbi feladatgyűjteményből kerülnek ki az érettségik feladatai is (ez nem biztos hogy így van de elég sok helyről hallottam már).
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ!
Még várok válaszokat, mert nem érettségihez kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!