Hol tudnék részletes, hosszú és érdekes történeteket olvasni Caligula, Nero, Tiberius és egyéb őrült római császárok uralkodásáról, hóbortjairól, tetteiről?
A legtöbb sztori tőle származik.
Tacitustól.
De azért vakon benne se bízzál.
Kicsit OFF, de talán segít:
Miranda Twiss: A világ leggonoszabb emberei (ISBN: 9789636890513)
A könyv 13 férfi és 3 nő életét és tettei taglalja. Nem csak római császárokról szól, de Caligula és Nero benne van. (nekem megvan, érdekes olvasmány, ha érdekel, talán megéri kikölcsönözni egy könyvtárból).
Én azért óvakodnék az ilyen könyvektől, bár a szerzőt nem ismerem, de a cím alapján sejtem a tematikáját.
Amelyik úgy kezdődik, hogy már a címe is ítéletet mond, azt én óvakodnék elfogadni teljesen hiteles forrásnak. Az ilyenek (mint mondjuk Michael White, Baigent...stb) a történelem bulvár oldalára szoktak hajtani.
Persze lehet, hogy nincs igazam.
Én inkább Tacitust ajánlom, bár az egyik legelfogultabb történetíró - hiába tőle származik a híres idézet az elfogulatlanságról - de azért mégis "egyidős" ezekkel az emberekkel, ha nem is kortársa, és az akkor jellemző római arisztokrata felfogást tükrözi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!