Valaki elmagyarázná, hogy hogyan építettek piramisokat?
hogy vitték egyik helyről a másikra? hogyan vitték föl a piramis tetejére?
úsztatták persze...
"Az egyiptológusok 2,5 tonnára becsülik a kövek súlyát"
a mai korszerű darukból is több kellene, hogy egy ilyen darab követ megmozdítsanak
egyébként ezt nem tudom, csak tippelem, de mintha a nílus áradásakor sem lenne elég a vízmélység ahhoz, hogy egy 2,5 tonnás kő ne merüljön az aljára, egyébként mivel úsztatták volna? farönkökön? ez még viccnek is rossz
akkor te mit gondolsz?
reptoidok voltak?
vagy földönkívüliek?
Hivatalosan rejtely. :)
Szerintem ugyanazzal az energiaval, amivel Uri Geller is "müködik" vagy az asztaltancoltatas. Ennek a belsö erönek a hasznalata akkoriban meg termeszetesebb lehetett.
Ugy emlekszem, valamifele abrazolasok fennmaradtak erröl, ahogy epitettek valamit, vagy az mas volt?
haggyad már Urigellert
az egy utolsó szemfényvesztő bűvészpojáca
Simán.
Már legalább 100 egymástól független kutatócsoport rekonstruálta az elmúlt 15 évben, hogy kizárólag kő, bronz és fa eszközökkel:
- Ki lehet faragni a köveket
- 10-12 fős csoportok "könnyedén" tudják mozgatni a köveket farönkök és kötél segítségével.
http://www.youtube.com/watch?v=IZbw--7PF9o
Ez a videó ugyan leegyszerűsítve, de remekül szemlélteti, hogy miként.
Azt csak úgy megjegyzem, hogy manapság egy óriásdaru 800-1000 TONNÁT is fel tud emelni, a 2,5 Tonna nudli, az egy Kombi BMW súlya.
Mindent kitalálnak, csak hogy megmagyarázhassák, nehogy valami csodában higgyünk. Pedig azokat a piramisokat összerámolni nem lehetett az akkorinak mondott eszközökkel. Akik építették, azok kétségtelenül jóval intelligensek voltak a mai földi legmagasabb intelligenciánál. Vagy "külsők" voltak, vagy atlantisziak,mármint egy özönvíz előtti civilizációból fennmaradt lények. Vagy épp nagyon ősiek, és még nem felejtették el, hogy a godnolatnak is van ereje. "Ha azt mondom ennek a kőnek, hogy menjen, és essen bele a tengerbe, akkor odamegy és beleesik." (Habár idézőjelbe tettem mert a Bibliából van, nem tudom szószerint pontosan, bocs.)De nem is csak a kövek mozgatása, hanem a dőlésszög kiszámítása, a folyosók elhelyezése, járatok, kamrák, ...elképesztő. És vajon miért? Mit akartak vele? Csak temetkezési hely céljára nem kellett volna ilyen óriási....
vagy értettek a godnolat erejének a használatához.
Két és fél tonnát mi magunk hatan is meg tudtunk mozgatni (tönkrement a kocsi, és kerék nélkül arrébb kellett tolni - könnyedén megoldható).
Az ugyanis nem súly, nehogy azt hidd. Ha van rajta fogás rendesen, 20-30 ember izomerőből felemeli.
Amúgy, tudod te, mekkora súlyt szállítanak a mai uszályok? Több száz tonnát. És egyáltalán nincs nagy merülésük. Ne hidd, hogy olyan hülyék lettek volna a régiek. Tutajon remekül lehet úsztatni nagy merülés nélkül komoly súlyokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!