Miért van az, ha a beszélgetőpartner nem néz a másik szemébe?
Ezt én is tapasztaltam, aztán megfigyeltem magamon is: én is ugyanígy cselekszek bizonyos szituációkban.
Megfigyeltem melyek ezek:
- ha idegennel beszélgetek
- ha ismerőssel (tehát nem baráttal, vagy hozzám közelálló emberrel) beszélek és számomra intimebb témákra terelődik a szó, amiről úgy érzem nem ezzel az emberrel kellene beszélnem
- ha valaki rémesen untat, de valamilyen külső oknál fogva nem mondhatom azt, hogy 'bocs, mennem kell' (pl. szomszéd néni)
- ha tudom, hogy valakinek tetszem, de nekem ő nem tetszik (ez furán hangzik, de egyszerűen kényelmetlenül érint ez a dolog, nekem lesz kínos)
- ha nekem tetszik valaki, de én nem tetszem neki (életemben egyszer volt ilyen, zavarban voltam nagyon...)
Azt hiszem azért lehet nehezebb akkor a szemébe nézni, mikor hozzá beszélsz, mint mikor ő beszél, mert akkor te adod ki magadat, "védtelenebbé válsz". Míg mikor a másik beszél, te "védve vagy".
De ez egy elég egyéni megfigyelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!