A 2. világháborúban a Szovjetúnió és a nyugati szövetségesek háborúztak volna, ki győzött volna?
Figyelt kérdés
zudom sok a volna, de amikor a két hadsereg kétoldalról a német határokig jutott összevesztek volna az ország fennhatóságáért( Pl Sztálinnak egész németország kelelt volna) és a szovjetek berlin után megtámadják a szövetségeseket szerintem normandiáig űzték volna őket.2012. febr. 19. 15:29
2/4 anonim válasza:
Ne feledd, hogy az USA-nak akkor már volt atomfegyvere!
3/4 anonim válasza:
Bár hatalmas veszteségek árán, de szerintem angol-amerikai győzelem lett volna, a technikai fölény miatt.
És akkor még biztos, hogy a kelet-európai országokat megpróbálták volna a SZU ellen fordítani, gerilla-hadviselés formájában. Hiszen akkor már a szovjet hadsereg egész Kelet-Európában jelen volt.
4/4 anonim válasza:
Attól függ, hogy mit értesz győzelmen.
"a szovjetek berlin után megtámadják a szövetségeseket"
Semmiféle hasonló terv nem volt.
"szerintem normandiáig űzték volna őket"
Igen, '45 augusztusára pedig kész volt az első két bevethető amerikai atombomba, aztán az év végégig még készült 2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!