Azt mondja már meg nekem valaki, hogy miért állítják, hogy Hitlernek lehetett titkos bázisa az Antarktiszon, amikor a szerencsétlennek ahhoz sem volt flottája, hogy Angliában partra szálljon?

Figyelt kérdés
Aki ilyen pletykát terjeszt, nem gondolkozik el ezen? Vagy én hagytam ki valamit? Én úgy tanultam, hogy Hitler nem tartotta túl fontosnak a flottát, de ha lett volna neki, azt hiszem akkor is Anglia ellen vetette volna be, kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy expedíciót indítson az Antarktiszra. Nem?
2012. jan. 22. 12:14
 1/4 EagleHUN ***** válasza:
Én sem hiszem hogy a déli sarkig elmentek volna, viszont az tény hogy egy tengeralattjáró Kanada északi részén felállított egy autómata időjárás állomást, ami akkumulátorokról 1 évig sugározta a Németeknek az északi atlanti térség időjárási adatait. A szerkezet még 60 évvel később is ott volt ahol hagyták, nemrég találták meg, miután egyáltalán előkerültek a Német dokumentumok. Restaurálták és kiállították Kanadában. A szövetségesek 60 évig nem tudtak róla. A németek angol nyelvű feliratokat festettek rá megtévesztésképp, ha valaki megtalálta volna véletlenül. :)
2012. jan. 22. 12:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Az ilyen összeesküvés elméletek nem a józan észen szoktak alapulni. Minél nagyobb marhaság, annál esélyesebb, hogy sokan elhiszik.

Én pl olyan is olvastam, hogy a németek már a második világháborúban állandó hold-bázist alapítottak, vízplazmából állították elő az energiát, és anti-gravitációs terekkel tudtak repülni... És el sem hiszed, mennyien egyetértettek, hogy ez így volt -.-

Az emberi hülyeség határtalan, na.

2012. jan. 22. 13:41
 3/4 anonim ***** válasza:

"miért állítják, hogy Hitlernek lehetett titkos bázisa az Antarktiszon"

Ezek eredetileg sci-fik voltak, később kezdték egyes őrültek komolyanvenni őket.

"kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy expedíciót indítson az Antarktiszra."

Volt antarktiszi német expedíció a háború előtt, de expedíciót folytatni és "titkos bázist" kiépíteni két teljesen különböző dolog.

2012. jan. 23. 00:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Mert a német tengeralattjárók szinte mindenhova eljutottak, Dél - Amerikába, Japánba és Észak - Amerikába is, ezért a háború után néhányan őrültségből, vagy pénzkereseti lehetőséget látva megalkották ezt a legendát.

Valószínű, hogy néhány titkosszolgálat is rájátszott erre az agyrémre, dezinformációs céllal.

2012. jan. 24. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!