Aki 10 nyelven beszél megközelítőleg anyanyelvi szinten az se talál munkát könnyen?
Figyelt kérdés
2012. jan. 17. 19:34
11/15 anonim válasza:
beszélhet bárki nyelveken ha esetlen, szerencsétlen nincs időérzéke, tartása nem kell sehova... na jó forditóközpontba esetleg...
12/15 anonim válasza:
En 4 nyelven beszelek es ezen kivul csak erettsegim van,es sok ajanlatot kaptam igaz kulfoldon ott nem kerdeznek semmit csak azt,hogy milyen nyelven beszelek.
13/15 Dr. Papp Anikó válasza:
Én a Richter Gedeonnál akartam orvoslátogató lenni, és az állásinterjún az volt az első kérdésük, hogy mi a hobbim. Mondtam, hogy a nyelvtanulás. Erre a következő választ kaptam: "Ha maga ilyen megrögzött nyelvtanuló, akkor miért akar a Richter Gedeonnál orvoslátogató lenni? És ógörög partnert hol szerez magának?" (Ugyanis ógörög, arab és orosz nyelvből van felsőfokú nyelvvizsgám:)) És természetesen, nem énrám esett a választásuk. És utána 1 héttel újra megjelent az újságban az álláshirdetés, a következő kiegészítéssel: "Kínai, japán, szuahéli, szingaléz nyelvek valamennyi nyelvjárásának szinkrontolmács szintű ismerete nem feltétel, de nem is előny." Sőt, inkább hátrány:)) Mindig azt szajkózzák, hogy "micsoda kincs a nyelvtudás", aztán aki meg nem is akármilyen nyelveket tud, azt meg ki is röhögik! Szóval, nekem egyedüli hasznom a nyelvvizsgáimból az volt, hogy úgy sikerült felvételt nyernem a pszichológia szakra, hogy kaptam rájuk plusz 5 pontot, és úgy értem el a felvételi ponthatárt:)) A nyelvtanulást pedig csak azért is folytatom: most japánul tanulok, 5 év alatt szeretnék eljutni az N1-es JLPT-ig......
14/15 anonim válasza:
Kedves Anikó!
Ha ez így van, akkor ne bánja a RG-t.
Kettőjük közül nem Ön lett a szegényebb :)
Sok sikert kívánok további tanulmányaihoz!
15/15 anonim válasza:
Aniko: mit varsz egy olyan iparagtol ami abbol el, hogy 1 forintba kerulo pirulakat ad el 10.000ert haldoklo embereknek? Meltosagot? Ugyanmar..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!