Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A Szondi-teszt: kvantumfeszült...

A Szondi-teszt: kvantumfeszültség?

Figyelt kérdés

A pozitív reakciókat kvantumfeszültséggel a következőképpen jegyezzük fel: + 4 = +!, + 5 = +!!, + 6 = +!!!

A tankönyvet most tanulmányozom, de nem igazán értem, hogy a kvantumfeszültséget mi alapján jelöljük egy, kettő ill. 3 ! jellel? És hogy ezeknek mi a jelentőségük? Mert a továbbiakban is sokat jön szóba, de így nem igazán tiszta a kép, és így nem tudom folytatni...

2011. dec. 25. 21:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
mi van?
2011. dec. 25. 23:09
 2/11 A kérdező kommentje:
A Szondi-tesztet a klinikai pszichológiai gyakorlatban használják (vagy egyéb tanácsadókon). A teszt minden embernek az ösztön-és jellemsorsát határozza meg, milyen egzisztenciális sorslehetőségek várnak a személyre a jövőben.
2011. dec. 25. 23:35
 3/11 anonim válasza:
wikipédián van róla egy jó leírás, nem? én ott olvastam. mondjuk én se értem :D
2011. dec. 26. 00:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Rendben, azt hiszem megértettem. :) Azért köszönöm!
2011. dec. 26. 01:30
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerintem hibás fordítás, talán feszültség-kvantum, azaz feszültség-adag illene ide.

Amúgy a jelölést értem, ha a hat sorozatból négyszer választ szimpatikusként egy adott kategóriát (mondjuk szadistát), azt +! jellel, ha mind a hatszor, azt +!!!-el jelölik. Ez jól le van írva a Wikipédiában.

2011. dec. 26. 14:01
 6/11 A kérdező kommentje:
A kísérleti ösztöndiagnosztika tankönyvben kvantumfeszültségként emlegetik.
2011. dec. 26. 14:08
 7/11 anonim ***** válasza:

A Szondi-tesztre egy normális válasz létezik: Ezekkel én egy utcában sem laknék, nem hogy szimpatikust találnék közöttük. Az okokat aki tanult róla tudja.

Pár éve volt az öreg fotóssal, aki a képeket készítette, egy jó órás film a tvben. Ha valakit igazán érdekel a teszt története, próbálja meg előkeresni.

2011. dec. 26. 16:30
 8/11 A kérdező kommentje:
Szándékosan ilyenek a képek. Mindegyik egy adott hajlamot, betegséget képvisel. Pontosabban tendenciát(=ösztöntörekvést), ami az ellentétpárjával együtt alkotja az ösztönszükségletet(=faktort). Két ösztönszükséglet pedig egy ösztönt(=vektort)alkot. Minden emberben megvannak ezek az ösztönök, de különböző élethelyzetekben ezek más-más mennyiségben lappanganak. Ezért szükséges a tesztet nyolc-tíz alkalommal elvégezni.
2011. dec. 26. 17:42
 9/11 dftgsgvghgev ***** válasza:

Min. 2, max. 3 kell egy +/--hoz. 3+1 = !, 3+2 = !!, 3+3 = !!!

Az adott tendencia eltolódását jelenti valamelyik irányba. Minél több a !, annál hangsúlyosabb a tendencia jelenléte, egészen addig, amíg az ösztönpárja ki nem ürül (nulla). A kiürült reakció jelentőségét te is tudod. Az eltolódásnak különös jelentősége lesz a tízprofilos változatban, bár azt elég ritkán használják.

A túlsúlyt szó szerint kell értelmezni. Egyszerűen sok/ túl sok energia van jelen egy adott tendenciában.

Érthető leírásért: Lukács Dénes: Szondi: Az ösztönprofiltól az elméletig.

2011. dec. 31. 22:07
 10/11 dftgsgvghgev ***** válasza:
Pár alatt az előtér-háttér elkülönítést értem. Ha pl. hosszú távon sok !!! van a háttérben, és az előtér végig nulla, akkor ott valami nagyon el van nyomva. A kényszernullát a háttérben ugye nem értelmezzük.
2011. dec. 31. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!