Menyire megrázó ha egy 15 éves fiú a pathologián (korbonctanon) akkar dolgozni?
Nekem aztán nem megrázó. Szerintem a kórbonctan kifejezetten érdekes. És egy patológusnak munkájának csak nagyon kis részét teszi ki a boncolás.
A boncmester az más tészta. Nem is igen érte, miért megy vki annak. Ott tényleg semmi mást nem kell csinálni, csak felvágni hullát és kivenni a szerveit. Semmi diagnosztika, gondolkodás, mikroszkópozás...
Egyébként orvosis vagyok, harmadéves, szóval van szerencsém látogatni a patológia intézetet elég gyakran:D Nekem nem igazán megrázó, pedig lány vagyok. Inkább érdekes. De van, aki nem bírja. Egyik csoporttársam rendszeresen rosszul van, közel sem megy a tetemhez, csak elbújik hátul vki mögött...
Nem mindenki egyforma.
Egyébként szerintem ezen a "patológus/boncmester akarok lenni korszakon elég sok fiatal átesik. Hogy miért? Mert menőnek tartják, hogy olyan dolgot akarnak, amitől az emberek nagy részének a gyomra felfordul. Ettől érzi magát különlegesnek. Aztán kb. 1%-uk marad a dolognál, elmegy orvosira vagy boncmester képzésre, a többi meg máshol végzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!