Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szerinted mire valók a piramisok?

Szerinted mire valók a piramisok?

Figyelt kérdés
Fúrja az oldalamat, mivel Egyiptomon kívül van még Dél-Amerikában, Boszniába, Kínában... Elég eltérő kultúrák voltak ezeken a helyeken, amikor a piramisok épültek, vajon miért csinálták? Meg miért temettek be sokat ? Ha van még piramis valahol, írd le azt is, én csak ezekről tudok.
2011. okt. 12. 19:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Az miért van, hogy nincs róluk kép?
2011. okt. 26. 20:50
 12/23 anonim ***** válasza:
Utánanéztem, ezek is sima gúlák. Most komolyan, mit vársz tőlük?
2011. okt. 26. 20:52
 13/23 A kérdező kommentje:

[link]

Nem várok tőlük semmit, csak mint leírtam, az a furcsa nekem, hogy mennyire más kultúrák, mégis ez hasonló. Erre magyarázat lehet, hogy az akkori technikával így tudták megoldani. Gondoltam kiírom a kérdést, hátha valaki mond róluk valami érdekeset, amit nem találtam meg a neten. Nem értem, miért kell ennyire belekötni a kérdésbe.

2011. okt. 26. 21:22
 14/23 anonim válasza:
Nem régibe hallottam olyat is, hogy az egyiptomi piramisokat egy bizonyos magasságból nézed (természetesen felülnézetből) akkor egyfajta koordinátákat kapsz.(De ez nekem is eléggé homályos nézz utána jobban különböző fórumozó oldalakon![ne csak itt!]) ja! és egyébként, hogy még több kérdőjel legyen benned a szfinxet se ilyennek tervezték meg ahogy most kinéz!
2011. okt. 27. 09:12
 15/23 A kérdező kommentje:
Ezeket a koordinátákat nem értem? Egy piramis az hogyan koordináta? Vagy ha nem számmal, mi mással lehet megadni koordinátákat?
2011. okt. 27. 09:31
 16/23 anonim ***** válasza:
A válaszadó "koordináták" alatt nyilván arra gondolt, hogy a piramisok elhelyezkedése felülről kiadják az Orion csillagkép földre vetülését.
2011. okt. 27. 15:18
 17/23 anonim ***** válasza:
A válasz minden bizonnyal megvan Hermész Triszmegisztosz tanításai kozt magyarul. Én is most hallottam egy eloadason azt a jóslatát, melyben fiának mondta, hogy lesznek idők, amikor az emberek mar nem fogják tudni, hoyg mire valók a piramisok... Gőzerővel keresem azt a jóslatot, azt mondta az előadó, hoyg Hermész Triszmegisztosz összegyűjtött tanításaiban van, de hiaba lapozgatom, nem talalom! Ugyhogy most egy Triszmegisztosz-tanátásokban otthon levo filozofust keresek, hogy segitsen!!!! :D
2011. okt. 27. 22:11
 18/23 Tapout válasza:
Papírnehezékként használták őket
2011. nov. 12. 22:09
 19/23 anonim válasza:
sajnálom szegény kérdezőt, hogy ennyi birka választ kapott :(
2013. febr. 19. 17:26
 20/23 Alföld válasza:
A piramisok mindegyike energiát előállító történelem előtti erőművek. Nem a földi ember találmánya, hanem más bolygóról a Földre érkezett civilizáció építménye, amely szükséges volt ahhoz, hogy a földi itt tartózkodásuk idejére a szükséges infrastuktúra megteremtéséhez a szükséges energia mennyiséget megtermelje. Nem véletlen, hogy az akkori emberi települések mindegyikéhez kivétel nélkül kapcsolódik néhány kisebb-nagyobb piramis. És az sem véletlen, hogy ilyen vastag kőanyagból lettek, pontosan illesztve felépítve, mert a belsejükben energiatermelő folyamatok zajlottak. Mikor aztán az "istenek" több ezer év tartózkodás után végleg elhagyták az embereket, azok pár generáció után már képtelenek voltak a megfelelő tudás hiányában működtetni az idegenek által létrehozott rendszert és a piramis kultúra összeomlott.A tudomány pedig egyiptomi, maja, indiai piramis kultúrákról beszél, de ezek csak szánalmas és torzó maradványai az eredeti kultúrának. A magukra maradt emberek aztán kőlapokra vésték a történetet, kifestették és vésetekkel látták el a piramisok belsejét, sőt egynéhány magát valamire tartó uralkodó még bele is temetkezett, mert halvány lövése sem volt már akkor sem, hogy miért is épültek ezek az építmények. Főleg a maja kultúraként emlegetett piramisokon látható rengeteg lépcsősor a külső csillámpala burkolat folyamatos megújítását volt hivatott teljesíteni, ezt pedig a rabságban élő emberek napi munkában végezték az istenek parancsára. A piramisokat pedig nem emberek építették eredetileg, hanem az idegenek, saját magas szintű technológiájukkal és emberi ésszel még ma sem megmagyarázható mérnöki és technikai hozzáértéssel. Amikor az istenek végleg elhagyták az embereket, szépen bukott az egész mutatvány.....jöttek a különböző vallási hókuszpókuszok, meg az istenek számára bemutatott emberáldozatok sokasága, de akkor az istenek már nem tartózkodtak a Földön, az ember meg nem volt képes felnőni a feladathoz és visszabukott a kőkorszakba, hogy onnan még jó pár ezer év fejlődés után érkezzen el a mai szintre....
2015. máj. 1. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!