Mi az élet értelme?
A keresős válaszoló vagyok.
Amúgy ma gondolkodtam hogy tényleg mi az értelme az életnek.
Biológiailag ugyanaz mint bármelyik másik állatfaj esetében: fajfenntartás. Utódok létrehozása, felnevelése hogy aztán ők is létrehozzanak és felneveljenek utódokat.
De mélyebb értelemben: egy szóval talán úgy lehetne megfogalmazni hogy önmegvalósítás. Az élet minden területén. Család, közösség, karrier, anyagiak, stb. Meghatározod hogy ez alatt a 80-90 év alatt amit itt töltesz mit akarsz elérni, kipróbálni, átélni, mit akarsz itt hagyni majd örökül a világnak ha "elmész". Ha ezeket meg is valósítod halálod előtt (vagy ha nem is sikerül megvalósítani de te mindent beletettél) akkor mondhatod azt hogy megvalósítottad önmagad. Hogy nem éltél hiába. És megbánás nélkül fogsz majd a múltba tekinteni.
Nincs értelme. Már vagy 10-szer leírtam, miért. Ha a keresőt használod, elolvashatod az indoklást.
"Biológiailag ugyanaz mint bármelyik másik állatfaj esetében: fajfenntartás."
Fenét van biológiailag értelme. AZ "élet értelme" nem biológiai kategória. Vagy ha igen, akkor mutass egy biológiakönyvet, amiben benne van ez.
ma 21:27
Nekünk sem kell életcél, legalábbis nekem pl. nem kell.
21:58
A fenét nem kell neked életcél, a te életcélod az hogy csak élj cél nélkül (gondolom a pillanatnak élve).
Ja és amit írtál nekem a biológiai céllal kapcsolatban az hülyeség. Biológiai cél igenis a fajfenntartás, amit nem te hanem a természet jelölt ki neked mint egy faj tagjának úgy ahogy az elődeidnek is, és aminek most köszönhető hogy itt létezel. Az pedig hogy te esetleg nem akarsz gyereket az már annak a példája hogy mint intelligens élőlény képes vagy felülírni a természet által kijelölt célt.
"a te életcélod az hogy csak élj cél nélkül"
A "cél" szót nem így használják.
"Biológiai cél igenis a fajfenntartás, amit nem te hanem a természet jelölt ki"
A természet nem jelöl ki célokat. Javaslom természettudományok tanulmányozását. Kb. 300 éve elavult az az elképzelés, hogy a természetben célszerűség van. A modern tudomány nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!