Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés
2011. okt. 11. 23:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

A keresős válaszoló vagyok.

Amúgy ma gondolkodtam hogy tényleg mi az értelme az életnek.

Biológiailag ugyanaz mint bármelyik másik állatfaj esetében: fajfenntartás. Utódok létrehozása, felnevelése hogy aztán ők is létrehozzanak és felneveljenek utódokat.

De mélyebb értelemben: egy szóval talán úgy lehetne megfogalmazni hogy önmegvalósítás. Az élet minden területén. Család, közösség, karrier, anyagiak, stb. Meghatározod hogy ez alatt a 80-90 év alatt amit itt töltesz mit akarsz elérni, kipróbálni, átélni, mit akarsz itt hagyni majd örökül a világnak ha "elmész". Ha ezeket meg is valósítod halálod előtt (vagy ha nem is sikerül megvalósítani de te mindent beletettél) akkor mondhatod azt hogy megvalósítottad önmagad. Hogy nem éltél hiába. És megbánás nélkül fogsz majd a múltba tekinteni.

2011. okt. 13. 02:43
 12/19 anonim ***** válasza:
41%

Nincs értelme. Már vagy 10-szer leírtam, miért. Ha a keresőt használod, elolvashatod az indoklást.

"Biológiailag ugyanaz mint bármelyik másik állatfaj esetében: fajfenntartás."

Fenét van biológiailag értelme. AZ "élet értelme" nem biológiai kategória. Vagy ha igen, akkor mutass egy biológiakönyvet, amiben benne van ez.

2011. okt. 17. 00:40
 13/19 anonim válasza:
59%
Semmi, mert az univerzumnak nincs öntudata. Csak a hozzánk hasonlóértelmes lényeknek kell életcél. A többi élőlény meg gyakorlatilag csak jelenség vagy folyamat.
2011. okt. 20. 21:27
 14/19 anonim ***** válasza:

ma 21:27

Nekünk sem kell életcél, legalábbis nekem pl. nem kell.

2011. okt. 20. 21:58
 15/19 anonim ***** válasza:

21:58

A fenét nem kell neked életcél, a te életcélod az hogy csak élj cél nélkül (gondolom a pillanatnak élve).

Ja és amit írtál nekem a biológiai céllal kapcsolatban az hülyeség. Biológiai cél igenis a fajfenntartás, amit nem te hanem a természet jelölt ki neked mint egy faj tagjának úgy ahogy az elődeidnek is, és aminek most köszönhető hogy itt létezel. Az pedig hogy te esetleg nem akarsz gyereket az már annak a példája hogy mint intelligens élőlény képes vagy felülírni a természet által kijelölt célt.

2011. okt. 20. 22:41
 16/19 anonim válasza:
2012. máj. 10. 01:09
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"a te életcélod az hogy csak élj cél nélkül"

A "cél" szót nem így használják.

"Biológiai cél igenis a fajfenntartás, amit nem te hanem a természet jelölt ki"

A természet nem jelöl ki célokat. Javaslom természettudományok tanulmányozását. Kb. 300 éve elavult az az elképzelés, hogy a természetben célszerűség van. A modern tudomány nem így működik.

2012. máj. 10. 01:56
 18/19 anonim ***** válasza:
Mindenki tudja mélyen, hogy nincs értelme. Másrészt attól függ mit értessz élet alatt. Azt, hogy biológiailag létezel, vagy a cselekedetek, gondolatok, történések összességét. Amennyiben a másodikat érted alatta, nincs értelme. Amennyiben az elsőt, abban az esetben az az értelme, amit mások a második említett lehetőséget életnek tekintik.
2012. máj. 11. 07:50
 19/19 anonim ***** válasza:
Az életletnek nincs értelme.
2018. jún. 7. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!