Az árumegállító jog a történelemnél mit jelent?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 22. 19:31
11/20 anonim válasza:
Nem csak Bécsnek volt ilyen jog! Egyébként Károly Róbert ezért az árumegállító jog miatt egyezett meg a lengyel és a cseh királlyal egy új kereskedelmi út építésével, ami természetesen elkerülte Bécs városát
12/20 anonim válasza:
Utánanéztem és kiderült, hogy Bécs mellett Bécsnek is volt ilyen joga. Egyes helyeket ezt nem is úgy hívták, hogy árumegállító jog, hanem nemes egyszerűséggel így: jog, ami például Bécsnek van.
13/20 anonim válasza:
1335-ben A Visegrádi Királytalálkozón Buda és Brünn teljes árumegállító jogot kaptak. Előtte Bécs-nek volt ilyen joga ami nagy veszteségeket okozott a Magyar, Cseh Lengyel kereskedőknek.
14/20 anonim válasza:
Ti betegek vagytok.xdd Most jót röhögtem, így szóbeli előtt:DDDDDD
15/20 anonim válasza:
A változatossàg kedvéèrt Bécsnek is vold ilyen joga
16/20 anonim válasza:
A vázlatkönyvben olvastam, hogy Bécsnek volt árumegállító joga. Remélem sokat segítettem, írj még ha bármi kell!
17/20 RebelCsabi válasza:
Bécsnek volt ilyen joga,nem?
18/20 anonim válasza:
#17-es kérdező, igen, Bécsnek is ilyen joga volt, de mintha lett volna Bécsnek is talán..
19/20 anonim válasza:
Úgy olvastam Bécsnek volt ilyen joga...
20/20 anonim válasza:
Viszont, amit még fontos hozzátenni e fogalom kapcsán, hogy Bécs rendelkezett ezzel a joggal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!