Szerintetek létezik szabad akarat, vagy az ember sorsa előre megvan írva születése pillanatában?
"Én ezt tudom, és értem. De számomra akkor is ellentmondás, feltétlen szeretet ide vagy oda."
Ezzel nincs nagy gond, ez azért van így, mert ember vagy. Ha én velem a töredékét tették volna csak, amit Jézussal, ha hatalmamban állt volna, igencsak elevene égett volna meg ott az örjöngő tömeg hirtelen haragomban a kínok közepette. De aki így tett volna, az bizonyította volna ezzel nagyon is emberi természetét, és ez pont a kudarca lett volna neki és az emberiségnek is.
Az egész pont attól hiteles, hogy Jézus nem úgy döntött, ahogy egy ember tette volna. Korábban csodák százaival bizonyította hatalmát, mégsem arra használta, hogy jól megruházza kínzóit. Ne hasonlíts semmilyen embert sem ő hozzá. Nehéz ezt megérteni, elfogadni, de azért nem lehetetlen. :)
Szabad akarat.
Bár a predesztináció kényelmesebb lenne, csomó hibát foghatnék a sorsra :)
Állítólag van egy minimális szabad akaratunk, de ez még nem egészen világos. Az viszont egyértelműnek látszik, hogy a döntéseink is meg vannak írva.
De nem teljesen mindegy, ha a sorsod úgysem tudod előre elolvasni? Így megvan az az illúziód, hogy szabad akaratod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!