AZ ősemberek régen télleg így beszéltek hogy "ungabunga"?
miért beszéltek volna így?????
Egyébként nem hiszem hogy egyáltalán beszéltek volna..Szerintem csak voltak hangjelzések mint az állatoknál amit valahogy megértették.Mint beszéd még nem létezett..
Melyik fajról lenne szó? Mert nem mindegy. A neandervölgyiek például valószínűleg beszéltek, csak nem tudták volna kimondani, hogy ungabunga, mert nem voltak rá alkalmasak a hangképző szerveik, csak néhány magánhangzót tudtak használni. Sem a, sem u nem volt az általuk beszélt nyelvekben. A hobbitok beszéde a morgásra emlékeztethetett, legalábbis egyes régi mesék szerint, bár lehet, hogy csak az orrhang volt a sok. A mi fajunkról meg tényleg nehéz elképzelni, hogy ne beszéltek volna.
Igazából nem tudják, hogy hogy kezdett beszélni az ember, és hogy melyik fajnál jelent meg először a nyelv. Először tényleg olyasféle hangokat adhattak ki, mint amilyeneket beszéd nélkül ki lehet adni, bár nem úgy hangzottak az ő hangjelzéseik, mint a mieink. Emellett mutogattak is a kezükkel. Egyes kutatók szerint az első nyelvek jelnyelvek voltak, de nem tudják megmagyarázni, hogyan tértek át őseink a hangzó nyelvre.
Az agy térfogat növekedése és az esközbhasznålat mgkìvánja hogy a példányok hangjelzéseket majd beszédet használjanak.
Mert ha mind2 kezed foglalt akkor nem tudsz mutogatni.(vagy veszni hagyod a finom bogyókat amit az erdőben gyüjtőttél)
Egy időután ahogy fejlődik az elő-ember és egyre több mindent csinál (úgy fejlődik az agya is) és kénytelen lesz nagyon hatásosan kifejezni magát,amikor a sima jelzés már nem elég. Akkor jöhet a kezdetleges beszéd. Utána ezt lehet bonyolítani.
De nem vagyok antropologus ezt csak logikusan fel épitettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!