Miért csak egyetlen emberszabású faj fejlődött ki Önök szerint?
Nem értem a kérdést. Számtalan emberszabású faj kifejlődött, és ma is él belőlük egy egész öregcsaládra való.
Sok emberszabású faj van...
Gondolom Ön arra gondol, h miért csak az emberek gondolkodó stb. lények?
De még így sem áll a kérdés, mert ha azt vesszük, különféle rasszok vannak az emberen belül is, tehát a külön rasszok is "fajok" hiszen más a testfelépítésünk, kinézetünk, más volt a fejlődési történetünk, más okokból evolválódtunk más módon.
Kérem pontosítsa a kérdését!
22.53
Én ezt elírtam mert amúgy meggyőződésem h a kutyák, macskák is gondolkodnak. Csak a kérdést szerettem volna megérteni! Mert azt még mindig nem sikerült :)
22:11- nek
"különféle rasszok vannak az emberen belül is, tehát a külön rasszok is "fajok"
tévedés. csak egy emberi faj van, ez a homo sapiens sapiens.
egy fajt alkotnak azok az egyedek, amelyek képesek egymás közt szaporodni. az emberi rasszok minden probléma nélkül képesek egymás közt szaporodni, tehát egy fajt alkotnak.
************************-
a kérdésre:
amint azt már mások megírták, emberszabású faj több is van.
ha az emberi gondolkodásra képes nem emberi fajra gondoltál, akkor nem hiszem, hogy erre a kérdésre létezne tudományos magyarázat.
mondhatjuk, hogy evolúciós véletlen.
Én úgy tudom, hogy ha a különböző előemberi fajokat nem számítjuk, akkor 16 emberi faj létezett idáig.
Ebből az egyik a hobbit, a másik a neandervölgyi ember.
Mind kipusztultak már, 1 faj kivételével (de a hobbit csak pár száz éve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!