Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a különbség a szabadság és...

Mi a különbség a szabadság és a hatalom között?

Figyelt kérdés
2011. jún. 16. 13:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
köszi
2011. jún. 16. 17:58
 12/18 anonim ***** válasza:
jó meglátás, kérdező. a szabadság eléggé képlékeny, fura kitaláció, sok érdekesség, meg ellentmondás van körülötte
2011. jún. 16. 20:33
 13/18 A kérdező kommentje:
Kedves utoldó, én ennyire azért én nem félnék a szabadságtól :)
2011. jún. 16. 20:58
 14/18 Vree ***** válasza:
Teljes kérdést kérünk, így elsőre az első válaszadóval értek egyet. Ha nem fejted ki hogy mire vársz választ, szerintem nem fogják most neked sokan leírni mindazt amit a két fogalomról el lehet mondani, mert az nagyon sok lenne. Ha valamire célozni akarsz a kérdéssel, mondd ki.
2011. jún. 16. 22:17
 15/18 A kérdező kommentje:
Most ez lehet, hogy hülyén hangzik, de már rájöttem :):):
2011. jún. 17. 00:22
 16/18 anonim válasza:

a szabadság az, amikor bármit megtehetsz, akárhova elmehetsz és nem parancsolnak neked. a hatalom az amikor parancsolhatsz akárkinek.

de az első választ lájkolom :DD

2011. jún. 22. 11:14
 17/18 anonim válasza:
Hatalom = EGO
2011. jún. 22. 11:27
 18/18 anonim válasza:

Szia !

Ha ezt a kérdést firtatod, akkor komoly bajban lehetsz szerintem, tudnod kell elöször is a JÓ és a ROSSZ közötti különbséget, a szabadság: ha eldöntheted, mit szeretnél tenni, de ez csak rólad szól, a hatalom: ha eldöntheted, másokkal mit szeretnél tenni, és ezt meg is valósitod,

Hozzáteszem, a hatalomtól nem fognak tisztelni, de a szabadságodért igen, és ha ha igazán figyelsz, a benned rejlő személyiségre aki vagy, akkor és csak is akkor lehet hatalmad mások felett, nem hatalom az ha megteszel oylan dolgokat, amiket nem szeretnél, de attól azt hiszik szerinted rólad hogy hatalmad van, azt megfélemlítésnek hivják, és a törvény bünteti !

Továbbá, én is feltettem ezt a kérdést magamnak egyszer, és rájöttem sem a szabadság sem a hatalom nem ér semmit

mert egy dolog van ami élteti az emberiséget, és ha az meg van, nem akarsz sem hatalmat, sem szabadságot, nekem megvan. Remélem Te is megtalálod a párod a világban, és akkor csak Ő fog számitani, ha nem igy van akkor nem illetek össze,

bye bye

Dzseni

2011. jún. 22. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!