Milyen elven/módon lehet megoldani ezeket a logikai feladatokat?

Figyelt kérdés

Találtam a neten pár logikai feladatot de sehogy nem tudok rájönni hogy hogyan kell megoldani.Segítségeteket kérem.

Itt van a feladvány:Egy vonaton Smith, Robinson és Jones a fűtő, a fékező és a mozdonyvezető, de nem biztos, hogy ebben a sorrendben. A vonaton utazik továbbá három üzletember, akiket ugyanígy hívnak: Mr. Smith, Mr. Robinson és Mr. Jones.

1. Mr. Robinson Detroitban lakik.

2. A fékező pontosan félúton lakik Chicago és Detroit között.

3. Mr. Jones pontosan 20 ezer dollárt keres évente.

4. A fékező közvetlen szomszédja, az egyik utas, pontosan háromszor annyit keres, mint a fékező.

5. Smith billiárdban meg szokta verni a fűtőt.

6. A fékezővel azonos nevű utas Chicagóban lakik.

Hogy hívják a mozdonyvezetőt?

2011. jún. 4. 22:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Anna vagy házas, vagy nem. nem tudjuk. de mi van akkor, ha

házas:

akkor Anna, mint házas szerelmes Péterbe, aki nem házas. ebben az esetben az állítás igaz.

nem házas:

akkor Bála, mint házas szerelmes Annába, aki nem házas. ebben az esetben az állítás igaz.

magyarán, függetlenül attól, hogy Anna házas-e vagy sem, az állítás mindenképpen igaz.

te pedig a "lusta gondolkodók" (google: lazy thinkers) kategóriájába esel, csakúgy, mint az emberek kb. 80%-a.

2011. jún. 5. 13:54
 12/13 anonim ***** válasza:
jogos
2011. jún. 5. 13:58
 13/13 A kérdező kommentje:

Sztem a humán logika igenis a társadalomtudományhoz tartozik, de lehet hogy én nem tudom jól.És innen szereztem a feladatot ahol még sok hasonló van:

[link]

2011. júl. 10. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!