Szerintetek sokat segítene?
"ha kitalálnák a perpeetum mobile-t az sokat segítene a világ energia ellátásán?"
Viccelsz? Persze, hogy sokat segítene, ingyen energia.
Jóformán az emberiség összes jelenlegi problémája megoldódna (vagy csökkenne)... persze lennének új problémák, mert pl. a munkahelyek jelentős része feleslegessé válna (enyém is) és sok munkanélküli még ha ingyen él is, gyártana magának problémákat.
De nekem s kétségeim vannak, hogy tényleg sikerült megoldanod. - Bocsánat. :)
Ugye tudod, hogy én csak ironizáltam? Senki nem talált még fel ilyen találmányt.
Amúgy nem lenne jó, mert ha a semmiből állítasz elő energiát (ezt jelenti a 100%-nál nagyobb hatásfok), akkor előbb-utóbb el fog forrni a Föld.
20:31 Az örökmozgó olyan eszköz, ami több energiát termel, mint amennyit eltüntet. Tehát 1-nél nagyobb a hatásfoka. Nem pont 1, hanem >1.
"elforr a föld?"
Igen, elforr a Föld. Képzeld el, hogy van egy örökmozgóm, ami mondjuk másfélszer annyi energiát állít elő, mint amennyit belerakok. Ekkor legyártok ebből 100 darabot, sorba kötöm, és egy Joule energiából csináltam 406561177535215237.397279708 Joule energiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!