Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mennyi energiát fektetsz abba...

Mennyi energiát fektetsz abba hogy bölcsebb legyél?

Figyelt kérdés

Milyen könyvek vagy netes anyagok olvasásával éred el ezt ? Milyen olyan jellegű filmes vagy video anyagon keresztűl fejleszted ez irányba magad és ezeket egy napra elosztva mennyi időn át műveled ?

Milyen anyag az elsődleges a bölcsesség megszerzésében szted ?

2011. ápr. 26. 04:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%
a bölcsességet szerintem nem lehet ilyen könnyen tanulni bölcsnek születni is kell én 18 évesen bölcsnek tartom magam alapból ja és az sem mindegy hogy milyen nevelést kap az ember, sokszor jobb valamit kivülről szemlélni mint beleszólni így lehetsz bölcs, amikor sok féle szituációt látsz amiből tanulhatsz persze az is egy mód ha egy kudarcod miatt leszel később bölcsebb
2011. ápr. 26. 08:11
 2/17 anonim ***** válasza:
62%
+ még annyi, hogy nagyon jó ha sok drámát nézel(film) amiben elájulsz, hogy ilyen megtörténhet és akkor az ember azt is megtanulja mikor jó tényleg az igazat és csak is az igazat mondani bármiről is legyen szó, de az is kialakul, hogy mikor, miért és hogyan kell kegyes hazugságba esni :)
2011. ápr. 26. 08:14
 3/17 anonim ***** válasza:

Szerintem a bölcsesség a megismert világ, a tudás, és a tapasztalás, valamint ezen dolgok okos összekapcsolása. 18 év szerintem messze nem nevezhető komoly tapasztalatnak, bár kétségtelen hogy sokan már 18 évesen is többet élnek meg, mint egyesek akár 50 év alatt. Én azt mondom tanulj, ameddig csak teheted, és ameddig csak érdekelnek az új dolgok. Legyél nyitott a dolgokra és járd nyitott szemmel a világod. Ismerj meg minél több embert, nyelvet, kultúrát. De mindezt csakis addig, és olyan mértékben ameddig örömed leled benne és szívesen is teszed. De azt semmiképp ne gondold, hogy 18 évesen abbahagyhatod, hogy már bölcs vagy, hogy már "kész" vagy.

maci

2011. ápr. 26. 10:31
 4/17 anonim ***** válasza:
persze azért mert 18 vagyok az nem jelenti semmit ezzel arra akartam célozni, hogy sokkal "érettebb" vagyok mint a kortársaim
2011. ápr. 26. 10:55
 5/17 anonim ***** válasza:
1231354346423123013 j/s (zsúl/szekundum)
2011. ápr. 26. 13:25
 6/17 A kérdező kommentje:

"bölcsnek születni is kell én 18 évesen bölcsnek tartom magam alapból ja "

Fő az önbizalom :D Nem vagy híján reális önkritikus szemléletben sem :lol

2011. ápr. 27. 01:04
 7/17 anonim ***** válasza:
hát...ha egyszer ez az igazság :D:D minek kerteljek? aki jó valamiben azt vállalja fel!
2011. ápr. 27. 14:45
 8/17 anonim ***** válasza:

bár a bölcs kifejezést is lehet többféleképpen definiálni, de én például úgy gondolom, hogy a bölcs nem kifelé keres, tehát nem könyvekben olvasgat, vagy tudományokat sajátít el, hanem befele keres, és önmagából, az elméből szerzi meg a tudást. persze azt a dokumentumot nem árt elolvasni, ami részletesen leírja a "miért"et és magyarázatokat logikusan felépítve, hogy tulajdonképpen ez a megoldás...mivel ha kifelé tekintünk, korlátozzuk magunkat a fizikai testünkkel, de ha befelé, akkor képesek lehetünk felölelni mindent az elmével...biztos el tudod képzelni "képiesen", ha kifelé nézel, akkor egy tölcsért ír le a látótered, de ha befelé, akkor körbe írsz mindent. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. ápr. 27. 15:30
 9/17 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy bölcsnek születni kell, és tanulni is kell folyamatosan. Én filozófiákat olvasok, Platon volt az eredeti kedvencem, de most Balogh Béla (youtube Balogh Béla)könyvei érdekelnek. Meg Leslie. L. Laurence könyvei, habár kalandos sőt horror kriminek tűnnek, de telis tele vannak a más módon ki nem mondható bölcsességgel. És Anthony de Mello, meg Szepes Mária és sok hasonló.
2011. ápr. 29. 23:18
 10/17 anonim ***** válasza:
Én Thomas Mann, Umberto Eco, Emile Cioran, Albert Camus, Jorge Luis Borges, Jean Baudrillard könyveit olvasgattam sokat, főleg az esszéket és tanulmányokat. De sokat tanultam Kosztolányi írásaiból is. Meg még úgy pár száz könyvet kiolvastam. Nem lettem bölcsebb, de bölcsészeti témákhoz könnyedén hozzá tudok szólni, hogy ne derüljön ki, mennyire nem tudok semmit.
2011. máj. 6. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!