Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Vélemények az (anti) utópiákról?

Vélemények az (anti) utópiákról?

Figyelt kérdés
Mostanában rá vagyok kattanva az utópiákra, főleg a negatív változatokra. Szóval olvastam Orwell 1984-ét, Huxley Szép új világát, láttam a Brazil című filmet. Nem tudom, hogy az Állatfarm mennyire számít utópiának, de az is érdekes. Nektek mi a véleményetek erről, olvastátok/láttátok ezeket,tetszett, mit tudtok még ajánlani?
2011. ápr. 9. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:

> mit tudtok még ajánlani?

Fahrenheit 451

2011. ápr. 9. 21:26
 2/7 A kérdező kommentje:
jaj azt kihagytam de annak a filmjét láttam :)
2011. ápr. 9. 21:45
 3/7 anonim válasza:

Az 1984-et olvastam és szerintem a legjobb az itt felsoroltak között. Huxley nekem kicsit sok volt, főleg az állandó Shakespeare miatt...

Én ajánlom a Warhammer 40000 könyveket mert ez is sci-fi, és szintén egy igen sötét jövőt vetít elénk. Ha tudsz angolul, akkor sok jó W40k könyvet találhatsz!

2011. ápr. 10. 20:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) nekem is jobban tetszett az 1984, de attól rémálmaim voltak párszor, Huxley-tól nem...
2011. ápr. 10. 20:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Equilibrium, Harrison Bergeron
2011. ápr. 10. 21:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Egy szolgálólány meséje
2011. ápr. 10. 23:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Jó párat én is olvastam. Itt megtalálsz pár antiutópiát, azaz disztópiát [link]
2011. ápr. 26. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!