Hogyan ejted Joule fizikus nevét?
Utolsónak: bár megpróbáltál vicces lenni, mégsem sikerült túl jól... gondolom, nem úgy ejted ki, ahogy leírtad...
a nyútonméter és a kúlombvolt hatásosabb lett volna, de ezek még mindig mértékegységek...
FAIL
Kétféle képpen lehet ejteni, és kell is, attól függően, milyen területről van szó. Tehát a kiejtések:
1.dzsúl, ekkor az energia és mechanikai munka mértékegysége
2.zsúl, ekkor a Joule hőről beszélnek, pl villamossági berkekben
Amennyire én tudom, emiatt van kiejtési formája.
Emberek, még mindig a FIZIKUS neve a kérdés, nem pedig a róla elnevezett mértékegységek...
Szövegértés FAIL
Azért mert angol volt nem kell angolosan ejteni a nevét.
Lásd:
Péter, Júlia.
Ejtsd ahogy akarod.Dzsúliá,Zsüliá, Huliá, Júlia, Júliá...stb....
Úgy ejtsd ahogy Ő ejtette(bár gondolom sűrűn nem dumcsiztatok).Engem Péternek hívnak akkor sem mondom, hogy Píter, sem hogy Peter, pedig mindkettőt kapom rendesen.A nevem akkor is Péter marad.A spanyolban a v-t b nek is ejtik.A nevem Kovács.Utóbbi két betú no comment.
-Ők ejtik Kovák-nak, Kováksz-nak, és Kobáksz-nak.Ha híres lennék a nevem KOVÁCS maradna, hiába mondják így vagy úgy a népek világszerte.
Hű.Ez elég kacifántos.Tehát ha a neve Francia eredetű akkor is azt kell használni amit Ő használt, és ahogy Ő mondta.A nevét már csak tudta.Bár nehezíti a dolgod, hogy nem tudod megkérdezni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!