Ellenségtől győzettetni. - ezt valaki lefoditani magyarra? Most ellenségem győz vagy én győzök?
kazinczy szépkiejtési verseny második hely , biztosan azért kaptam mert nem tudok beszélni igaz ?
de áruld el nekem kérlek , miből gondolod hogy nem tudok szépen magyarul beszélni ? . csak azért mert a régi szöveg értelmezésesben nem vagyok biztos ?
1) A Kazinczy szépkiejtási versenyen a szép kiejtést díjazzák, mint az a nevében is benne van. Vagyis azt, hogy tudsz-e szépen atikulálva felolvasni, mint egy TV-bemondó, nem pedig azt, hogy egyébként mekkora a szókincsed, és hogy azt mennyire szépen használod a mindennapokban. Készséggel elhiszem, hogy tudsz szépen artikulálva felolvani.
2) A "szebben beszélünk" nálad abban a kontextusban fordult elő, hogy nem használtok idegen és jövevény szavakat (pl.: soppingolás). Ne haragudj, de a Kazincy-versenyen aratott diadalod nem releváns ebben a kérdésben.
3) Kérlek ne forgasd ki a szavaimat, mert az is a hazugság egy formája. Ma nagyon hazudozós napod van, úgy látom. Én sehol nem mondtam, hogy szerintem te nem beszélsz szépen. Én mindössze annyit mondtam, hogy attól, hogy van egy kollektív papír Kárpátaljára, még nem lesz neked is egyéni papírod. Te pedig úgy állítottad be, mintha a lenne. Ha ezt te nem érted, akkor bizony matekból sem vagy egy nagy koponya.
De hadd magyarázzam meg egy példán. Tudjuk, hogy az amerikaiak átlagban többet keresnek, mint a magyarok. De ebből nem következik az, hogy minden egyes amerikai jobban keres, mint minden egyes magyar. Például van olyan amerikai vasgyári munkás, aki rosszabbul keres, mint egy jól menő magyar üzletember. Tegyük fel, hogy egy amerikai, mondjuk Joe és egy magyar, mondjuk Béla elkezd beszélgetni. Joe azzal jön, hogy mivel papírja van arról, hogy az amerikaiak jobban keresnek, ezért ő biztos benne, hogy jobban keres Bélánál. Csakhogy Joe-nak azért nincs igaza, mert nem tudhatja, hogy Béla nem egy jól menő magyar üzletember-e. Béla tudja sajátmagáról, hogy kicsoda, de nem hisz Joe-nak, mert Joe nem a saját fizetési papírját lobogtatja, hanem az USA kollektív fizetési papírját, amitől ő még éppenséggel egy alulfizetett vasgyári munkás is lehetne. Béla szempontjából tehát egyáltalán nem meggyőző, hogy az amcsik általában jobban keresnek a legtöbb magyarnál, mert ős semmit nem tud Joe-ról, csak azt, hogy egy nagypofájú amerikai, aki azzal vág fel, amit talán nem is ő ért el.
Az én szempontomból te pont olyan vagy, mint Bélának Joe.
"Köazönöm kellő képpen jellemezted magad"
Nem én jöttem azzal, hogy nekem papírom van arról, hogy szebben beszélek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!