Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mennyire irányíthatjuk sorsunk...

Mennyire irányíthatjuk sorsunkat és mennyire befolyásolja ezt a környezetünk?

Figyelt kérdés
Nyelvtan órára kéne írnom erről 2oldalt, valami ötlet?
2011. febr. 27. 18:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Akkor kedves barátom, te nem értetted meg a vita lényegét, pláne a kérdését. Sehol semmi ilyenféle határmeghúzás nem merült fel (ha igen, mutass rá).

Én feszegettem az első hozzászólásomban határokat, de nem a lehetséges/lehetetetlen határait, hanem az én/környezet határait. Remélem, neked ez nem ugyanaz.

2011. márc. 1. 13:00
 12/19 anonim ***** válasza:
Én feszegettem a határokat, egy későbbi hozzászólásban, például. Az a lényege az egész kérdésnek, hogy mivel elméletben BÁRMIRE képesek vagyunk, mennyire foghatjuk rá a környezetre azt, ami történik. Hiszen ha nagyon akarnék, tudnék amerikai elnök lenni, bármennyire is ellenem szólnak az esélyek, és épp erről szólt a kérdés.
2011. márc. 1. 14:30
 13/19 A kérdező kommentje:
De ha Einstein relativitáselméletét nézzük akkor végtelen számú párhuzamos dimenzió van és az egyikben biztos én vagyok az amerikai elnök. Ha hiszel a szabad akarat létezésében és van egy kis intelligencia szinted belátod, hogy igaza volt. Erre mondta egyszer valaki hogy de Einstein hülye volt és megbukott matekból:D az lehet, de fizikus lett és 200iqval rendelkezett és vele született meg a kvantummechanika:)
2011. márc. 1. 16:15
 14/19 anonim ***** válasza:

Jézusom, ennyi tévedést egy hozzászólásban rég olvastam, kedves kérdező :D

De amúgy alapból feltételeztük a szabad akaratot, anélkül az egész kérdés értelmetlen, ha nincs szabad akarat akkor a környezetbe beletartozom én magam is tulajdonképpen.

2011. márc. 1. 17:27
 15/19 anonim ***** válasza:

Namost Einstein relativitáselméletéből nem következik a végtelen számú dimenzió. Ráadásul a dimenzió szó jelentése a fizikában nem ugyanaz, mint a hétköznapokban.

A fizikai tudományban használatos jelentése szerint a dimenziók a tér és idő dimenziói, azaz kiterjedései. A mi létezésünk egy 3+1 dimenziós téridőben történik, azaz 4 dimenzióban. Ebből lehet akár több is, pl 3 tér és 2 idődimenzió, vagy 6+1, meg hasonlók, akár végtelen számú is.

Amire te gondolsz dimenzióként, az a különböző sci-fi filmekben előfordulú párhuzamos világok és hasonlók témaköre, amiknek a létére semmilyen elvi vagy gyakorlati bizonyíték nincs, és Einstein se vetette fel őket.

Innentől kezdve ha van egy kis intelligenciád, rájössz, hogy az okfejtésed alapvetően helytelen, és egy szó félreértésén alapult.

Mellesleg még ha igazad is lenne, és léteznének a párhuzamos világok (nem használom a dimenzió szót a kavarodás elkerülése végett), a mi világunk akkor is a mi világunk szabályai szerint működik, ahol nem lehetsz amerikai elnök - és ez a születésedkor gyakorlatilag eldőlt. Az, hogy másik, párhuzamos világokon mik a szabályok, pl élnek-e még dinoszauruszok, a nácik nyerték-e a II. világháborút, vagy ott éppen te vagy az amerikai elnök - az nem befolyásolja a mi világunk szabályait. Márpedig gondolom a kérdésed a mi világunkra vonatkozott.

2011. márc. 1. 18:17
 16/19 A kérdező kommentje:
Bocsánat, tényleg elrontottam, párhuzamos világot akartam írni... És bizonyítja, mert a mi világunkban a 4.dimenzió az idő, ebből következik hogy egy pillanat alatt több cselekvést is végre tudnánk hajtani->végtelen világ létezik(-het)->mi irányítjuk sorsunkat.
2011. márc. 1. 19:33
 17/19 anonim válasza:

A kérdésre visszatérve azt gondolom, hogy a környezetünk alapvetően befolyásolja sorsunkat.

Még olyan téren is, hogy a különböző környezetünk támasztotta helyzetekben annak megfelelően reagálunk, ahogy a korábban a környezetünkből ránk érkező ingerek kialakították személyiségünket.

Persze a genetikának is van egy kis szerepe.

2011. márc. 6. 21:01
 18/19 anonim ***** válasza:
Vannak akik már születésük pillanatában hátránnyal vagy előnnyel indulnak a többi emberrel szemben. Én úgy gondolom,hogy egy hátrányosabb helyzetű ember elérhet akár többet is,mint az olyan könnyebb helyzetben lévő aki nem használja ki a lehetőségeket. Nem tudom,milyen arányban de szerintem sors és saját magunk is irányítjuk az életünket. Csak van akinek nehezebb...
2011. márc. 21. 17:09
 19/19 anonim ***** válasza:
32%
Folyamatosan alkalmazkodsz a környezetedhez, a döntéseid és az akaratod a megismerés, megtapasztalás következménye. Akár azt is lehetne mondani, hogy a személyiséged, te általad érzékelt valóságnak a tükörképe.
2011. márc. 22. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!