Miért ilyen kevés Svájc átlagéletkora?
Ezt az adatot találtam:
- Átlag: 39,77 év
- Férfiak: 38,75 év
- Nők: 40,81 év (2005)
Azért nem értem, mert úgy tudom, ott tisztább a levegő, mint Magyarországon, szegények alig vannak, Elég jó a GDP. Környezettudatosan élnek. Mi az oka, hogy ilyen alacsony az átlagéletkor?
Szerintem itt benéztél valamit, mert ez nem így van.
Igaza van az elsőnek! Én a harmadik választ írtam, de várható élettartamra gondoltam, nem átlagéletkorra.
Én néztem be!
Emberek, ne legyünk más satu hül*ék!
A SZÜLETÉSKOR VÁRHATÓ ÉLETTARTAMnak semmi köze az ÁTLAG ÉLETKORHOZ.
Pistikének az szül. várható élettartama 70 év, Juliskának meg 78. Viszont mivel Pistike 10 éves, Juliska meg 8 ezért az átlag életkoruk 9 év!
Magyarul svájcba több fiatal jut egy öregre, mint nálunk. Ennyi a titok...
Mint mondtam az ÁTLAGÉLETKOR nem azt jelenti, hogy hány évig élnek az emberek átlagosan az adott országban. Az a várható élettartam.
Az átlagéletkor egy baromira haszontalan statisztikai adat, ami a lakosság átlagos életkorát mutatja meg. Cserébe lényegében semmi sem derül ki belőle önmagában, csak a fiatalok és öregek arányára lehet belőle következtetni, de arra is nehéz. Pl. az arab világban, a fejlődő országokban nagyon alacsony az átlagéletkor, mert minden bantunak 7-8 pulyája van, ráadásul 40 évesen már nagypapa mindenki, 60 évesen meg a lakosság 70% már a ravatalon van. Európában jellemzően magas, mivel kevés a gyerek, sok az idős, mert 80 év körül van a várható élettartam + lassabban követik a generációk egymást (nem 13 évesen szülnek a lányok először hanem 30...)
A 3. válaszoló cikke meg simán pontatlan (nem csoda, délmagyar.hu....) Nem azt hívjuk átlagéletkornak, hogy átlagosan hány évesen halnak meg az emberek.
Én vagyok a harmadik.
És a negyedik is én vagyok, ott kértem elnézést a pontatlan válaszomért, közben rájöttem a különbségre a várható élettartam és az átlag életkor közötti különbségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!